Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/17329/vu-pasirase-bendradarbiavimo-sutartis-su-astuoniomis-salies-kolegijomis/spausdinti/

VU pasirašė bendradarbiavimo sutartis su aštuoniomis šalies kolegijomis

Publikuota: 2009-05-27 11:43
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

Vilniaus universitetas glaudžiai bendradarbiauja su įvairiomis mokslo ir studijų institucijomis. Tęsiant šią tradiciją su aštuoniomis šalies kolegijomis pasirašytos tarpusavio bendradarbiavimo sutartys. Tikimasi, kad graži pradžia peraugs į glaudesnę aukštųjų mokyklų partnerystę.

VU rektorius akad. Benediktas Juodka bendradarbiavimo sutartis pasirašė su skirtinguose šalies regionuose veikiančių ir aukštąjį neuniversitetinį išsilavinimą teikiančių Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės, Utenos ir Žemaitijos kolegijų direktoriais. Vienas pagrindinių bendradarbiavimo tikslų – siekti universitetinių studijų populiarinimo kolegijų absolventų gretose, kad studijos Vilniaus universitete jiems taptų lengviau prieinamos, abipusiškai stiprinti mokymo proceso organizavimą bei tobulinimą. Partnerystė leistų kolegijoje dirbantiems mokslininkams įsitraukti į universitete atliekamus mokslo tyrimo darbus ir kartu dalyvauti įvairiose tarptautinėse programose bei projektuose.

VU rektorius akad. B. Juodka teigė, kad universiteto ir kolegijų bendradarbiavimas yra naudingas.

„Gabiausi kolegijų absolventai galės tęsti mokslus Vilniaus universiteto magistrantūros studijose, dėstytojai rengs mokslines konferencijas, keisis patirtimi“, – kalbėjo jis. Šiaulių kolegijos direktorė dr. Natalija Šedžiuvienė pasakojo, kad Šiaulių kolegijoje veikia du fakultetai – Sveikatos, Verslo ir technologijų. Direktorė pabrėžė, kad kolegijos auklėtiniai – biomedicinos srities specialistai – iki šiol neturėjo studijų tąsos galimybės. „Kitų specialybių studentai randa, kur tęsti studijas – jie iš karto įstoja į magistrantūrą įvairiuose universitetuose ir lygiagrečiai gauna išlyginamąsias studijas“, – pasakojo direktorė. Anot VU rektoriaus B. Juodkos, ši sutartis būtų tokio darbo pradžia ir studentai neturėtų susidurti su panašiomis kliūtimis.

Vilniaus kolegijos direktorius dr. Gintautas Bražiūnas džiaugėsi ir bendradarbiavimo sutarties pasirašymą su Vilniaus universitetu pavadino istorine diena. „Tai ne tik naudingas, bet ir reikšmingas įvykis. Beveik 20 proc. Vilniaus kolegijos studentų nori tęsti studijas. Dabar jie žinos, kad kelias yra ir juo galės tiesiai eiti“, – vieną iš svarbiausių bendradarbiavimo privalumų įvardijo direktorius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!