Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/27335/interneto-piratai-sulauke-nemalonios-uzuominos-is-google/spausdinti/

Interneto piratai sulaukė nemalonios užuominos iš „Google“

Publikuota: 2011-01-27 14:49
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Interneto bendrovė „Google“ savo greitosios paieškos (angl. instant search) bei automatinio raktinių žodžių pildymo (angl. autocomplete) funkcijose neberodo su apsikeitimu bylomis susijusių terminų, tokių kaip „torrent“, „bittorrent“ ar „rapidshare“.

Apie tai „Google“ buvo pranešusi dar prieš porą mėnesių, tačiau dabar šie apribojimai jau veikia. Tiesa, šis „Google“ žingsnis neturi įtakos galutiniams paieškos rezultatams. „Google“ jau anksčiau iš automatinės raktinių žodžių nuspėjimo ar greitosios paieškos funkcijų buvo pašalinusi nevienareikšmiškai vertinamus terminus, susijusius su lošimais, pornografija ir kt. O nuo šiol apribojimai galioja ir terminams „bittorrent“, „torrent“, „utorrent“, „RapidShare“, „Megaupload“ ir pan., praneša torrentfreak.com. Tai reiškia, kad, pvz., ieškant filmo pavadinimo ir termino „torrent“, jis nebebus rekomenduojamas ar rodomas iškart, tačiau suvedus pilnus paieškos žodžius, norimas rezultatas visgi bus matomas.

Nors vadinamosios „torrent“ bylos, jas talpinantys tinklalapiai ar tokios bylų talpyklos kaip „RapidShare“ nėra neteisėtos, jos paprastai siejamos su piratavimu.

„Google“ nepraneša, ar ketina griežtinti su minėtais terminais susijusius apribojimus, tačiau paieškos variklis vertinamas kaip objektyvus, tolerantiškas ir „demokratiškas“ tol, kol tinklalapių kūrėjai nebando dirbtinai daryti įtakos paieškos rezultatams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!