Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/17403/microsoft-bing-naujos-kartos-paieskos-variklis/spausdinti/

„Microsoft Bing“ – naujos kartos paieškos variklis

Publikuota: 2009-05-31 08:18
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Technews.lt

„Microsoft“ netikėtai pristatė ne tik naujos kartos „Zune HD“ multimedijos grotuvą, tačiau ir naują paieškos variklį. Kodinį pavadinimą „Kumo“ turėjęs bei ankščiau vadintas kaip dar viena „Live Search“ atšaka, šis projektas pagaliau oficialiai bus žinomas „Bing“ vardu.

Bing.com svetainė jau pasiekiama, nors ja, deja, naudotis vis dar negalima. Tuo tarpu kompanija paruošė pristatomąjį filmuką, kuriame paaiškinama, kuo šis varikliukas yra ypatingas. Tiek vaizdo medžiagoje, tiek ir „Microsoft“ spaudos pranešime, „Bing“ yra įvardijamas kaip „apsisprendimo variklis“ (angl. decision engine), nes šis leis vartotojams lengviau apsipirkti, surasti tinkamą vietą pavakarieniauti, užsisakyti lėktuvų bilietus ir taip toliau.

„Dėl to, kad pasauliui nereikia dar vieno paieškos variklio. Jiems reikia apsisprendimo variklio.“, - su tokiu šūkiu mus pasitinka „Bing“. Ir iš tiesų, laukti daug nereikės – „Microsoft“ užsiminė, kad pasaulinis šio projekto paleidimas įvyks jau artėjantį trečiadienį, birželio 3 dieną. Kaip susitvarkys, ir kaip atrodys šis ambicingas projektas, tik laikas parodys. Visgi manau, jog tam tikrų bėdų, norint suprasti vartotojų užklausas, paieškos varikliui kils.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!