Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/16024/firefox-rado-daugiau-pazeidimu-nei-opera7-safari-ir-ie-kartu/spausdinti/

„Firefox“ rado daugiau pažeidimų, nei „Opera7, „Safari“ ir „IE“ kartu

Publikuota: 2009-03-12 16:26
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT žinios.lt
Inf. šaltinis: IT žinios.lt

2008 metais „Firefox“ savo sistemoje rado 115 pažeižiamų vietų, o tai yra 4 kartus daugiau, nei bet kurioje kitoje naršyklėje ir beveik dvigubai daugiau, nei „Microsoft“ ir „Apple“ produktuose kartu sudėjus. „Microsoft“ pranešė apie 31 spragą „Internet Explorer“ naršyklėje, „Apple“ – 32, o „Safari“ ir „Opera“ po 31.

Kaip pranešė įmonės, kuri specializuojasi kompiuterinio saugumo srityje „Secunia“ specialistai, „Mozilla“ savo „Forefox“ naršyklėje pažeidžiamumo klaidas ištaisė žymiai greičiau, nei „Microsoft“. Dabartinės naršyklių spragos atskleidžia vartotojų informaciją, kuri gali būti panaudota negerais tikslais. Išvada tokia, jog kuo ilgiau naršyklių kūrėjams prireikia laiko išleist saugesnę programinę įrangą, tuo ilgiau naudotojai rizikuoja asmeninės informacijos saugumu.

„Secunia“ mini 6 atvejus, kai „Microsoft“ pranešė apie savo naršyklės spragas, iš kurių dvi buvo aukštos ir labai aukštos rizikos grupėje. Tuo tarpu „Mozilla“ turėjo tik 3 panašius atvejus, kurie buvo vidutinės rizikos grupėje.

„Microsoft“ prireikė 110 dienų, kad išleistų sisteminius „lopus“ spragų taisymui, tuo tarpu „Mozilla“ su savo klaidom susitvarkė per 43 dienas. Vienas pavojingiausių pažeidžiamumų buvo ištaisytas tik per 294 dienas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!