Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/12698/vokietija-dalinimasis-duomenimis-nusikaltimas-be-bausmes/spausdinti/

Vokietija: dalinimasis duomenimis – nusikaltimas be bausmės?

Publikuota: 2008-08-15 15:02
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Vokietijos teisėsaugos atstovai vietinei spaudai pranešė nebenagrinėsią didžiosios daugumos bylų, susijusių su duomenų dalinimusi. Anot internetinio žurnalo jetzt.de, P2P tinklų vartotojai Vokietijoje gali nebebijoti baudžiamosios atsakomybės, jei nedalina duomenų „esminiame, komerciniame“ lygyje.

Ar apsikeitimas duomenimis yra komercinis, apsprendžia prieinamų rinkmenų kiekis ir specifinė jų vertė. Anot jetzt.de išspausdinto interviu, „ekonominė vieno muzikinio įrašo vertė yra apie vieną Eurą, o filmo – apie 15. Komercinis lygis pasiekiamas tada, kai duomenų vertė yra didesnė, negu 3000 Eurų.“

Tiesa, tai nereiškia, kad vokiečiai gali nebijodami P2P tinklu dalinti 3000 mp3 įrašų – kitas „komercinio pažeidimo“ kriterijus yra specifinė duomenų prigimtis. Jeigu pažeidėjas dalina filmą, kuris dar nėra rodomas Vokietijos kino teatruose, pažeidimas tampa komerciniu.

Šitoks požiūrio į dalinimąsi failais pokytis buvo įkvėptas milžiniško autorinių teisių pažeidimo bylų antplūdžio – vien tik viena iš trijų Šiaurės Reino-Vestfalijos prokuratūrų per pastarąjį pusmetį gavo 25000 naujų tokio pobūdžio pareiškimų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!