Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/18192/mobilieji-botnet-tinklai-tampa-realybe/spausdinti/

Mobilieji „botnet“ tinklai tampa realybe

Publikuota: 2009-07-18 16:04
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Milžiniškus užvaldytų kompiuterių tinklus sukūrę įsilaužėliai nusitaikė ir į mobiliuosius telefonus.

Bendrovė „Trend Micro“ pranešė aptikusi virusą, nutaikytą į „Symbian OS“ platformos išmaniuosius telefonus, skelbia „ComputerWorld“.

„Sexy Space“ pavadinta kenkėjiška programa plinta „ACSServer.exe“ failo pavidalu. Patekusi į telefoną ir paleista, ji ima kopijuoti tam tikrą telefone esančią informaciją, įskaitant telefono numerius ir mobiliojo ryšio tinklo parametrus, ir persiunčia ją nežinomiems adresatams.

„Sexy Space“ gali siuntinėti internetines reklamines šiukšles telefono knygelėje aptiktais kitų abonentų numeriais. Tokių pranešimų tekste yra nuoroda į tinklalapį, į kurį užsukusiems siūloma parsisiųsti ir įsidiegti „Sexy Space“ programą.

Be to, pasak „Trend Micro“ atstovų, virusas gali susiekti su nuotoliniu serveriu ir parsisiųsti atnaujintus masiškai siuntinėjamų SMS šablonus. Pasak specialistų, „Sexy Space“ pasirodymą galima vertinti kaip bandymą kurti mobiliuosius „botnet“ tinklus ir naudotis „užvaldytų“ telefonų resursais. Sukčiams net esą kažkokiu būdu pavyko pažymėti „ACSServer.exe“ failą „Symbian Foundation“ skaitmeniniu sertifikatu, neva garantuojančiu programos saugumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!