Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/91117/amazon-i-dirbtinio-intelekto-startuoli-anthropic-investuoja-dar-2-75-mlrd-doleriu/spausdinti/

„Amazon“ į dirbtinio intelekto startuolį „Anthropic“ investuoja dar 2,75 mlrd. dolerių

Publikuota: 2024-04-03 16:32
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©MoksloTaskas.lt
Inf. šaltinis: MoksloTaskas.lt

„Amazon.com Inc.“ investuos dar 2,75 mlrd. dolerių į dirbtinio intelekto startuolį „Anthropic“, kurį 2021 m. įkūrė buvę „OpenAI“ darbuotojai, pagal praėjusiais metais sudarytą sandorį, rašo „Bloomberg“.

„Amazon“ į dirbtinio intelekto startuolį „Anthropic“ investuoja dar 2,75 mlrd. dolerių

Bendra „Amazon“ investicijų į „Anthropic“ suma, atsižvelgiant į šią sumą, taip pat į praėjusių metų rugsėjį bendrovės paskelbtas investicijas, sieks 4 mlrd. dolerių.

Sandoryje numatyta, kad startuolis galės naudotis „Amazon Web Services“ duomenų centru kai kurioms savo operacijoms vykdyti, taip pat specialiais AWS procesoriais. Pažymėtina, kad „Anthropic“ taip pat įsipareigojo naudoti „Google“ lustus.

Praėjusių metų gegužę „Google“ prisijungė prie „Anthropic“ 450 mln. JAV dolerių finansavimo raundo, kuriam vadovavo „Spark Capital“. „Google“ ir AWS yra „Anthropic“ debesų kompiuterijos partneriai.

„Anthropic“ sukūrė dirbtiniu intelektu pagrįstą pokalbių robotą „Claude“. Šių metų kovo mėn. buvo išleista trečioji „Claude“ versija, kuri daugelyje lyginamųjų testų pranoko „OpenAI“ analogus.

„Claude“ 3 šeimos modeliai „Haiku“, „Sonnet“ ir „Opus“ pasižymi geresniais gebėjimais suprasti kontekstą, taip pat patobulintomis analizės ir prognozavimo galimybėmis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!