Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/90936/intel-atideda-planuotas-investicijas-italijoje-ir-prancuzijoje/spausdinti/

„Intel“ atideda planuotas investicijas Italijoje ir Prancūzijoje

Publikuota: 2024-03-19 11:24
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Prieš dvejus metus „Intel Corporation“ ir Italijos vyriausybė pradėjo derybas dėl leidimo statyti naują modernią įrangos gamybos įmonę – tuo metu buvo minima, kad investicijos gali siekti iki 4,5 mlrd. eurų. Italijos mikroschemų gamybos fondas buvo sudarytas siekiant pritraukti kelias dideles puslaidininkių įmones, tačiau „Intel“ atrodė pagrindinis taikinys.

„Intel“ atideda planuotas investicijas Italijoje ir Prancūzijoje

Šią savaitę ministras Adolfo Urso žiniasklaidai patvirtino, kad „Intel“: „atsisakė arba atidėjo savo investicijas Prancūzijoje ir Italijoje, palyginti su kitomis, kurias planuoja Vokietijoje“. Remiantis „Reuters“ pranešimu, „Intel“ šio pranešimo nekomentavo – atstovas spaudai atsisakė pateikti pareiškimą.

Italijos verslo ministras pareiškė, kad sveikins derybų tęsimą, jei „Intel“ vadovybė nuspręs diversifikuoti savo statybų portfelį už Vokietijos ribų: „jei ji nuspręs užbaigti tuos projektus, mes vis dar esame čia.“

Neseniai „Silicon Box“ – Singapūre įsikūrusi pažangių puslaidininkių pakavimo bendrovė pasirašė iki 3,2 mlrd. eurų vertės sandorį. Naujoji jų gamykla Italijoje: „leis kurti naujos kartos taikomąsias programas dirbtinio intelekto, didelio našumo skaičiavimų ir kituose segmentuose“. Urso mano, kad „artimiausiais mėnesiais atsiras ir kitų“. Jis taip pat pridūrė, kad ministerijos darbo grupė vedė derybas su neįvardytomis Taivano grupėmis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!