Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/90879/inovacijas-kuriantiems-lietuvos-verslams-820-tukst-euru-investiciju-produktu-pateikimui-i-rinka-ir-mtep-paslaugoms-isigyti/spausdinti/

Inovacijas kuriantiems Lietuvos verslams – 820 tūkst. eurų investicijų produktų pateikimui į rinką ir MTEP paslaugoms įsigyti

Publikuota: 2024-03-15 07:12
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Inovacijų agentūra skelbia du naujus finansavimo kvietimus inovacijas kuriančioms labai mažoms, mažoms ir vidutinėms Lietuvos įmonėms. Produktų, sukurtų vykdant inovatyvias veiklas, pateikimo į rinką skatinimui numatytas 600 tūkst. eurų finansavimas. „Inovacinių čekių“ skirtų mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) paslaugų, reikalingų jau pradėtam kurti įmonės produktui vystyti, įsigijimui suplanuota 220 tūkst. eurų investicijų. Paraiškas galima teikti iki šių metų balandžio 5 d.

„Lietuvos įmonės demonstruoja didelį inovacijų kūrimo potencialią, o norint jį išnaudoti ir išlaikyti šalies inovacijų sektoriaus augimo pagreitį, svarbu joms padėti. Pernai paskelbus kvietimą gauti finansavimą inovatyvių produktų patekimui į rinką, buvo sulaukta labai daug įmonių paraiškų, tad šiemet patrigubinome investicijas, kad atlieptume poreikį ir dar labiau paskatintume inovatyvias veiklas“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Anot jos, „Inovaciniai čekiai“ taip pat jau anksčiau pasiteisinusi verslo finansavimo ir verslo bei mokslo bendradarbiavimo stiprinimo priemonė, todėl valstybė šiemet sugrąžino ir ją.

Kvietimo „Įmonių inovacinių veiklų vykdymo skatinimas“ lėšomis gali būti finansuojamos veiklos, kurios yra skirtos padėti inovatyvių produktų patekimui į rinką. Tai gali būti inžinerinės, dizaino ir kitos kūrybinės veiklos, taip pat rinkodaros ir prekių ženklų vertės kūrimo veiklos, programinės įrangos bei duomenų bazių kūrimas ir veiklos, susijusios su materialiojo turto įsigijimu ar nuoma. Vienam projektui gali būti skiriamas iki 30 tūkst. eurų finansavimas. Investicijų suma negali viršyti 80 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų.

Kvietimo „Inovaciniai čekiai MTEP paslaugoms įsigyti“ finansavimas yra nukreiptas į „Inovacinių čekių“ įsigijimą. Tai – nustatyto dydžio tikslinės paskirties mokėjimo dokumentai, kurie yra skirti paslaugų įsigijimui iš Lietuvos mokslo ir studijų institucijų ar brandžiojo inovatoriaus. Pasinaudojant šiuo finansavimu įmonės galės įsigyti mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros paslaugas, reikalingas jau pradėto kurti produkto vystymui. Įmonės galės gauti iki 10 tūkst. eurų investicijų, neviršijant 80 proc. visų tinkamomis finansuoti pripažintų projekto išlaidų.

„Kuriant inovacijų vystymui palankią aplinką svarbu skatinti verslo ir mokslo bendradarbiavimą. Būtent to ir siekiama padedant įmonėms gauti „Inovacinius čekius“, leidžiančius iš mokslo įstaigų pirkti reikiamas paslaugas. Ne mažiau svarbu, kad sukurtos inovacijos galėtų efektyviai atrasti kelią į rinkas, o tam reikalingi įvairūs kurti papildomą vertę ir komercializuoti produktą leidžiantys veiksmai – pradedant prekės ženklo kūrimu bei rinkodara ir baigiant produkto palaikymui ir realizavimui reikalingos materialinės infrastruktūros sukūrimu. Kvietimo „Įmonių inovacinių veiklų vykdymo skatinimas“ finansavimas padės įmonėms šiose srityse“, – sako Inovacijų agentūros Inovacijų skatinimo skyriaus vadovas Mantas Biekša.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!