Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/90595/microsoft-isleis-3-2-mlrd-euru-dirbtinio-intelekto-infrastrukturai-vokietijoje/spausdinti/

„Microsoft“ išleis 3,2 mlrd. eurų dirbtinio intelekto infrastruktūrai Vokietijoje

Publikuota: 2024-02-21 12:23
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©MoksloTaskas.lt
Inf. šaltinis: MoksloTaskas.lt

„Microsoft“ prezidentas Bradas Smithas paskelbė, kad per ateinančius dvejus metus kompanija ketina išleisti 3,2 mlrd. eurų dirbtinio intelekto infrastruktūrai Vokietijoje plėtoti, praneša „Bloomberg“.

„Microsoft“ išleis 3,2 mlrd. eurų dirbtinio intelekto infrastruktūrai Vokietijoje

Pasak B. Smitho, Vokietijos įmonės aktyviai diegia su dirbtiniu intelektu susijusias technologijas, todėl „Microsoft“ plečia savo duomenų centrų parką Europoje. Tuo pat metu bendrovė bando išspręsti antimonopolinius ginčus.

Tiesioginės investicijos Vokietijoje bus didžiausios bendrovės investicijos šioje šalyje. Lėšos bus panaudotos naujiems duomenų centrams Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje ir netoli Frankfurto statyti bei darbuotojams mokyti.

Kartu bendrovė neketina pritraukti valstybės subsidijų projektams įgyvendinti. Beje, investuojama ne tik į duomenų centrus, bet ir apskritai į visą debesijos infrastruktūrą.

Naujų investicijų Europos Sąjungoje (ES) negalima vadinti atsitiktinėmis. Reguliavimo institucijos vis labiau spaudžia debesijos operatorius saugoti tam tikrų kategorijų duomenis bloko viduje, kad būtų užtikrintas privatumas ir saugumas.

Remiantis „Digital Data“ duomenimis, iš viso ES jau suplanuota duomenų centrų už 82 mlrd. dolerių, daugiau tokių brangių projektų yra tik JAV.

Pasak Vokietijos kanclerio, „Microsoft“ planuojamos investicijos susijusios ir su tuo, kad Vokietija nusprendė „išlikti atvira šalimi“ – čia savo projektus planuoja įgyvendinti ir kelios užsienio technologijų bendrovės.

Vietos valdančioji koalicija stengiasi Vokietiją pristatyti kaip svarbų technologijų centrą ir yra pasirengusi skirti milijardus eurų subsidijų technologijų bendrovėms.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!