Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/87380/samsung-vadovai-persigalvojo-atsisake-planu-bendradarbiauti-su-microsoft-aiskios-ir-to-priezastys/spausdinti/

„Samsung“ vadovai persigalvojo: atsisakė planų bendradarbiauti su „Microsoft“, aiškios ir to priežastys

Publikuota: 2023-05-30 15:11
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Samsung“ jau seniai moka JAV technologijų milžinei „Google“, kad ji būtų numatytoji „Galaxy“ išmaniųjų telefonų paieškos sistema. Tačiau šiam sandoriui iškilo pavojus po praėjusį mėnesį pasirodžiusio pranešimo, kad Pietų Korėjos milžinė svarsto galimybę numatytąja paieškos programa padaryti „Bing“.

„Samsung“ vadovai persigalvojo: atsisakė planų bendradarbiauti su „Microsoft“, aiškios ir to priežastys

Dabar, remiantis šaltiniais, artimais procesui, „Wall Street Journal“ praneša (h/t: „Reuters“), kad „Samsung“ sustabdė vidinę perėjimo nuo „Google“ prie „Bing“ peržiūrą.

Leidinio teigimu, „Samsung“ iš pradžių svarstė pakeisti savo interneto naršyklės paieškos variklį į „Bing“. Manoma, kad bendrovė galvojo, jog pakeitimas „iš esmės nepakeistų status quo“, nes dauguma „Samsung“ vartotojų vis tiek teikia pirmenybę kitoms naršyklėms, tokioms kaip „Chrome“.

Kodėl „Samsung“ apsigalvojo?

WSJ šaltiniai teigia, kad bendrovė nusprendė kol kas sustabdyti peržiūrą dėl susirūpinimo dėl rinkos požiūrio į pokytį ir tokio perėjimo poveikio santykiams su „Google“.

Šaltiniai pridūrė, kad „Samsung“ visam laikui neuždaro durų perėjimui prie „Bing“. Taigi gali būti, kad įmonė dar kartą peržiūrės šią temą vėliau ir pakeisti paieškos variklio tiekėjus.

Bet kuriuo atveju negalime sakyti, kad esame nustebinti, kad „Samsung“ lieka su „Google“. Galų gale, „Google“ jau daugelį metų yra numatytasis „Galaxy“ telefonų paieškos variklis. Bet kas žino, gal šis žingsnis lėmė geresnį naują pasiūlymą „Samsung“?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!