Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/87230/w-buffeto-bendrove-pardave-visas-turetas-taivano-puslaidininkiu-gamintojos-tsmc-akcijas/spausdinti/

W. Buffeto bendrovė pardavė visas turėtas Taivano puslaidininkių gamintojos TSMC akcijas

Publikuota: 2023-05-17 15:25
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Garsaus JAV investuotojo Warreno Buffeto konglomeratas „Berkshire Hathaway“ pardavė visas didžiausio pasaulyje mikroschemų gamintojo TSMC akcijas. Verslininkas jau anksčiau buvo išreiškęs nerimą dėl įmonės būstinės Taivane, rašo CNN.

W. Buffeto bendrovė pardavė visas turėtas Taivano puslaidininkių gamintojos TSMC akcijas
Asociatyvi „Piabay“ nuotr.

Pirmadienį pateiktoje ataskaitoje investicijų bendrovė „Berkshire Hathaway“ atskleidė, kad nuo pirmojo ketvirčio pabaigos nebeturi Taivano puslaidininkių gamybos bendrovės TSMC akcijų.

Pastarosiomis savaitėmis W. Baffetas ne kartą išreiškė susirūpinimą dėl Taivano, demokratinės salos, kurioje įsikūrusi TSMC, ateities. Kinijos komunistinė vadovybė jau seniai teigia, kad Taivanas yra jos teritorijos dalis, nors niekada jo nevaldė.

Šiuo žingsniu vienas iš labiausiai stebimų pasaulio investuotojų, kuris pastaraisiais mėnesiais jau mažino savo TSMC akcijų paketą, visiškai pasitraukė iš šios įmonės akcininkų, rašo CNN.

Vasarį „Berkshire“ atskleidė, kad pardavė 86 proc. TSMC akcijų, kurias pernai lapkritį įsigijo už 4,1 mlrd. JAV dolerių. Greitas pardavimas buvo laikomas neįprastu, nes W. Baffetas yra žinomas kaip ilgalaikių statymų šalininkas.

Paprašytas paaiškinti savo sprendimą per šį mėnesį vykusį pokalbį su analitikais, milijardierius sakė: „Man nepatinka jos vieta, ir aš tai persvarsčiau.“

„Jaučiuosi geriau dėl kapitalo, kurį turime Japonijoje nei Taivane“, – pridūrė „Berkshire Hathaway“ valdybos pirmininkas. „Norėčiau, kad jis nebūtų parduotas, bet manau, kad tai yra realybė.“

Nepaisant akcijų pardavimo, W. Baffetas gyrė TSMC kaip „vieną iš geriausiai valdomų ir svarbiausių bendrovių pasaulyje“.

„Bent jau, mano nuomone, lustų pramonėje niekas jiems neprilygsta“, – sakė jis.

TSMC laikoma Taivano nacionaline vertybe, tiekiančia puslaidininkius pasaulinėms technologijų milžinėms, įskaitant „Apple“. Įmonė gamina pažangiausius pasaulyje puslaidininkius – komponentus, kurie naudojami daugelyje produktų nuo išmaniųjų telefonų iki skalbimo mašinų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!