Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/87182/muskas-teigia-rades-kandidate-vadovauti-twitter-ji-butu-naujoji-generaline-direktore/spausdinti/

Muskas teigia radęs kandidatę vadovauti „Twitter“ – ji būtų naujoji generalinė direktorė

Publikuota: 2023-05-13 13:27
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LRT.lt

Ketvirtadienį Elonas Muskas pareiškę, kad rado naują „Twitter“ arba vadinamosios „X Corp.“ bendrovės generalinę direktorę. Jis nenurodė asmens tapatybės, bet sakė, kad ji pradės dirbti maždaug po šešių savaičių, rašo naujienų agentūra AP.

Muskas teigia radęs kandidatę vadovauti „Twitter“ – ji būtų naujoji generalinė direktorė
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

E. Muskas praėjusį rudenį nusipirko „Twitter“ ir nuo to laiko vadovauja bendrovei. Jis ilgą laiką tvirtino, kad nėra nuolatinis bendrovės generalinis direktorius.

Ketvirtadienį „Tesla“ milijardierius tviteryje pareiškė, kad jo vaidmuo keisis – jis taps „Twitter“ vykdomuoju pirmininku ir eis vyriausiojo technologijų vadovo pareigas.

E. Muskas jau beveik šešis mėnesius sako, kad planuoja rasti naują „Twitter“ generalinį direktorių. Lapkričio viduryje, praėjus vos kelioms savaitėms po platformos įsigijimo už 44 mlrd. dolerių, jis pareiškė, kad nenori būti bendrovės generaliniu direktoriumi.

Duodamas parodymus E. Muskas sakė: „Tikiuosi sutrumpinti savo darbo laiką „Twitter“ ir laikui bėgant rasti kitą žmogų, kuris vadovaus „Twitter“.

Praėjus daugiau nei mėnesiui, gruodžio mėn. jis parašė tviteryje: „Atsistatydinsiu iš generalinio direktoriaus pareigų, kai tik surasiu ką nors pakankamai kvailą, kad imtųsi šio darbo“. Šis pažadas buvo duotas po to, kai milijonai „Twitter“ naudotojų paprašė jo atsistatydinti per „Twitter“ apklausą, kurią milijardierius pats sukūrė ir pažadėjo jos laikytis.

Vasario mėn. konferencijoje jis sakė, kad tikisi rasti „Twitter“ generalinį direktorių „tikriausiai šių metų pabaigoje“.

Ketvirtadienį, E. Muskui paskelbus šį pranešimą, „Tesla“ akcijos pabrango apie 2 proc. Elektromobilių bendrovės akcininkams kėlė nerimą tai, kiek daug dėmesio jis skiria „Twitter“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!