Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/87134/intel-neisvengiamai-atleidines-darbuotojus/spausdinti/

„Intel“ neišvengiamai atleidinės darbuotojus

Publikuota: 2023-05-11 09:13
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Po neseniai paskelbtos 2023 m. I ketvirčio finansinės ataskaitos, kurioje nurodoma, kad pajamos mažėja, „Intel“ restruktūrizuoja savo „Client Computing Group“ (CCG) ir „Data Center Group“ (DCG).

„Intel“ neišvengiamai atleidinės darbuotojus

Šie du padaliniai nukentėjo labiausiai – jų pajamos sumažėjo atitinkamai 38 ir 39 %. Remiantis Dylan Patel iš „SemiAnalysis“ ir „Tom’s Hardware“ pareiškimu, turime informacijos, kad „Intel“ vykdys CCG ir DCG biudžeto mažinimą ir atleis dalį darbuotojų. Kaip pažymi Dylan Patel, „Intel“ sumažins CCG ir DCG biudžetus 10 %, todėl šiose dviejose grupėse darbuotojų sumažės 20 %. Be to, tai patvirtino ir „Intel“ atstovas spaudai, kuris paskelbė pareiškimą „Tom’s Hardware“, kuriame teigiama:

„Intel“ atstovas spaudai:

„Intel“ stengiasi paspartinti savo strategiją, kartu įveikdama sudėtingą makroekonominę aplinką. Daugiausia dėmesio skiriame sąnaudų mažinimui ir efektyvumo didinimui, įgyvendindami įvairias iniciatyvas, įskaitant tam tikrą darbo jėgos mažinimą tam tikrose įmonės veiklos ir funkcijų srityse.

Toliau investuojame į pagrindines mūsų verslo sritis, įskaitant JAV vykdomas gamybos operacijas, siekdami užtikrinti, kad esame pasirengę ilgalaikiam augimui. Tai sunkūs sprendimai, ir mes esame įsipareigoję elgtis su darbuotojais, kuriems tai turės įtakos, oriai ir pagarbiai.“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!