Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/86506/samsung-sudave-rimta-smugi-xiaomi-ambicijoms-viename-regione-uzfiksuoti-pokyciai-kokiu-kinai-nesitikejo/spausdinti/

„Samsung“ sudavė rimtą smūgį „Xiaomi“ ambicijoms: viename regione užfiksuoti pokyčiai, kokių kinai nesitikėjo

Publikuota: 2023-03-21 13:21
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų gamintojai jau ne vienerius metus kovoja dėl Indijos gyventojų dėmesio, kur anksčiau dominuodavo pigesnių įrenginių gamintojai. Tačiau situacija šalyje keičiasi, o pokyčiai nulėmė ir naują lyderį, skaičiuojant telefonų pardavimus.

„Samsung Galaxy S23“ / Luko Snarskio nuotr.

Remiantis naujausia informacija, Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ pelnė 20 proc. Indijos išmaniųjų telefonų rinkos ir tai leido gamintojui aplenkti „Xiaomi“, kuri rikiuojasi antroje vietoje su 18 proc. rinkos. Teigiama, kad pagrindinė priežastis, leidusi „Samsung“ pakilti į viršūnę, yra išaugęs aukščiausios klasės įrenginių poreikis.

Dar prieš keletą metų, Indijoje daugiausiai dėmesio sulaukdavo pigesni išmanieji telefonai, kurių kaina siekdavo maždaug 120 eurų. Šiame segmente jau dabar fiksuojami pokyčiai, o tokių modelių populiarumas nukrito nuo 41 proc. iki vos 26 proc. Dabar fiksuojamas telefonų, kurių kaina siekia 360 eurų ar daugiau augimas, kuris siekia 11 proc.

Būtent brangesnių išmaniųjų telefonų populiarumas ir lėmė tai, kad „Samsung“ sugebėjo populiarumu aplenkti Kinijos milžinę „Xiaomi“, kuri vis dar fokusuoja į pigesnių įrenginių pardavimus. Verta pastebėti, jog „Samsung“ pernai Indijoje siūlė 16 aukščiausios klasės modelių, kuomet „Xiaomi“ tokių pateikė vos 6. Ekspertai pastebi, jog Kinijos bendrovė susiduria su sunkumais prisitaikant prie besikeičiančios Indijos rinkos.

Pranešama, jog vos 1 proc. „Xiaomi“ pardavimų sudarė aukščiausios klasės įrenginiai, kuomet „Samsung“ fiksuoja 13 proc. Analitikai pažymi, jog artimiausiu metu galima tikėtis ir gerokai išaugusio „Apple“ produkcijos populiarumo, ką nulems didėjantys gyventojų poreikiai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!