Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/86460/sap-parduoda-kontrolini-qualtrics-bendroves-akciju-paketa/spausdinti/

SAP parduoda kontrolinį „Qualtrics“ bendrovės akcijų paketą

Publikuota: 2023-03-17 15:02
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Pasaulyje pirmaujanti programinės įrangos verslui gamintoja SAP šią savaitę pranešė parduodanti kontrolinį JAV įmonės „Qualtrics International Inc.“ akcijų paketą fondų „Silver Lake“ ir Canada Pension Plan Investment Board vadovaujamam konsorciumui.

SAP valdytas 423 mln. akcijų paketas bus įsigytas už maždaug 7,7 mlrd. USD. Bendra „Qualtrics“ įmonės vertė siekia apie 12,5 mlrd. USD.

SAP SE generalinis direktorius ir vykdomosios valdybos narys Christianas Kleinas
SAP SE generalinis direktorius ir vykdomosios valdybos narys Christianas Kleinas

„Silver Lake“ turi didelę patirtį vystant programinę įrangą gaminančias bendroves ir galės padėti toliau augti „Qualtrics“ patirčių valdymo sprendimų rinkos pradininkei. Nuo tada, kai 2019 m. įsigijome „Qualtrics“, bendrovė daugiau nei tris kartus padidino savo pajamas. Per šį laikotarpį kompanijų ir prekės ženklų, naudojančių „Qualtrics“ programinę įrangą, skaičius išaugo nuo 10 iki daugiau nei 18 tūkstančių. SAP ketina ir toliau likti bendrovės glaudžiu partneriu tiek rinkoje, tiek technologijų srityje, aptarnaujant bendrus klientus, o taip pat ir toliau prisidėti prie „Qualtrics“ sėkmės“, – sakė SAP SE generalinis direktorius ir vykdomosios valdybos narys Christianas Kleinas.

Šį sandorį, gavus konkurenciją prižiūrinčių institucijų leidimą, tikimasi užbaigti 2023 m. antroje pusėje.

Apie SAP

SAP yra verslo taikomųjų programų rinkos lyderė, padedanti veikti įvairaus dydžio bendrovėms skirtingose verslo šakose veikti tvariau ir pažangiau. 87 proc. verslo operacijų pasaulyje atliekama naudojant SAP® verslo valdymo sistemas. SAP sprendimai, tokie kaip mašininis mokymasis, daiktų internetas ir pažangios analizavimo technologijos padeda verslui kurti ir tapti išmaniomis kompanijomis. SAP padeda žmonėms ir organizacijoms giliau ir plačiau matyti savo verslą, skatina bendradarbiavimą ir suteikia konkurencinį pranašumą. SAP supaprastina technologijas, kad kompanijos galėtų naudotis programine įranga taip, kaip jiems reikia – be sutrikimų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!