Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/86442/per-meta-nusiris-atleidimo-cunamis-atsisveikins-su-dar-10-tukst-darbuotoju/spausdinti/

Per „Metą“ nusiris atleidimo cunamis: atsisveikins su dar 10 tūkst. darbuotojų

Publikuota: 2023-03-15 19:17
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

„Meta“, valdančios socialinius tinklus „Facebook“ ir „Instagram“, vadovas Markas Zuckerbergas antradienį pranešė, kad įmonė šiemet atleis apie 10 tūkst. darbuotojų. JAV technologijų kompanija taip pat nusprendė nebeieškoti ir 5 tūkst. darbuotojų į atviras pozicijas.

Per „Metą“ nusiris atleidimo cunamis: atsisveikins su dar 10 tūkst. darbuotojų
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

M.Zuckerbergas darbuotojams antradienį pranešė, kad per ateinančius porą mėnesių organizacijų vadovai paskelbs restruktūrizavimo planus, kuriais siekiama sumažinti „Meta“ darbuotojų skaičių, atšaukti neprioritetinius projektus ir sumažinti įdarbinimo rodiklius.

„Mažiau samdant darbuotojų, priėmiau sunkų sprendimą dar labiau sumažinti mūsų įdarbinimo komandą. Tikimės, kad balandžio pabaigoje paskelbsime apie restruktūrizavimą ir atleidimus mūsų technologijų grupėse, o gegužės pabaigoje – mūsų verslo grupėse. Šie pokyčiai gali užtrukti iki metų pabaigos“, – teigė „Meta“ vadovas.

Pasak jo, darbuotojų skaičių tikimasi sumažinti 10 tūkst., tuo tarpu 5 tūkst. atvirų pozicijų, į kurias ieškota darbuotojų, bus panaikintos.

„Tai bus sudėtinga ir nėra jokių galimybių to išvengti“, – rašė M.Zuckerbergas.

Kaip primena „TechCrunch“, šis pranešimas paskelbtas praėjus vos keturiems mėnesiams po to, kai „Meta“ atskleidė, kad atleidžia apie 11 tūkst. darbuotojų. Kartu tai reiškia, kad nuo praėjusių metų pabaigos „Meta“ atleido arba planuoja atleisti maždaug ketvirtadalį savo darbuotojų.

„Facebook" patronuojančioji įmonė teigė, kad restruktūrizavimas prasidės balandžio mėnesį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!