Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/86341/vokieciai-dar-siemet-gali-isspresti-elektromobiliu-problema-kuria-ivardija-daugelis-skeptiku/spausdinti/

Vokiečiai dar šiemet gali išspręsti elektromobilių problemą, kurią įvardija daugelis skeptikų

Publikuota: 2023-03-09 21:08
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Elektromobiliai jau spėjo tapti „žaliojo“ ir tvaraus pasaulio paveikslo pagrindiniu objektu. Visgi yra abejojančių, ar elektra varomos transporto priemonės iš tiesų jau yra tokios ekologiškos, kaip kad bandoma jas pavaizduoti. Dažniausiai pirštu bedama į elektromobilių baterijas svarstant, kur po panaudojimo jos nuguls. Vokiečiai turi tam atsakymą.

Vokiečiai  dar šiemet gali išspręsti elektromobilių problemą, kurią įvardija daugelis skeptikų

Vokietijos automobilių milžinė „Mercedes-Benz“ penktadienį pranešė, jog ketina paruošti baterijų perdirbimo gamyklą, kuris bus įkurta Kupenheimo mieste, esančiame Vokietijos pietuose. Kompanijos pranešime spaudai teigiama, jog čia bus galima sukaupti 2500 tonų perdirbimui skirtų baterijų, o tai leis pagaminti daugiau nei 50 tūkst. baterijų per metus, kurios būtų naudojamos naujiems „Mercedes“ automobiliams.

Skelbiama, jog perdirbtos baterijos bus gaminamos iš bandomųjų transporto priemonių ir paleidimo akumuliatorių. Atsižvelgiant į šio eksperimentinio projekto sėkmę, ilguoju laikotarpiu gamybos apimtys galėtų būti padidintos. „Mercedes-Benz“ atstovų teigimu, pirmąjį gamyklos paruošimo etapą būtų galima pradėti jau gruodį, o pasiruošimas būtų baigtas per keletą mėnesių.

Verta pastebėti, jog Kupenheimo gamykla jau dabar neišskiria anglies dioksido ir veikia naudojant saulės ir žaliąją energiją. Šios „Mercedes-Benz“ gamyklos statybą finansavo Vokietijos ekonomikos ir klimato apsaugos ministerija.

„Mes siunčiame labai svarbų signalą, jog Vokietija tvaraus elektromobilumo siekia inovacijų dėka“, – teigia „Mercedes-Benz“ valdybos narys Jorgas Burzeris, kuris yra atsakingas už gamybos ir tiekimo grandinės valdymą.

Badeno-Viurtembergo aplinkos, klimato ir energetikos ministrė Thekla Walker teigė, jog yra labai patenkinta, kad „Mercedes“ propaguoja žiedinės ekonomikos temą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!