Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/86323/tesla-priartejo-prie-grandioziniu-planu-igyvendinimo/spausdinti/

„Tesla“ priartėjo prie grandiozinių planų įgyvendinimo

Publikuota: 2023-03-06 16:26
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Automobilių rinka keičiasi. Visame pasaulyje vis labiau populiarėja elektrinės transporto priemonės, o tai atsispindi ir pardavimų ataskaitose. Apie didėjantį populiarumą liudija ir naujausios naujienos iš „Tesla“ stovyklos.

„Tesla“ priartėjo prie grandiozinių planų įgyvendinimo

JAV elektromobilių gamintoja „Tesla“ vis labiau artėja prie numatytų gamybos pajėgumų Berlyne esančioje gamykloje. Vokietijos mieste atidaryta gamykla buvo atidaryta dar 2021 metais, o maksimalios gamybos apimtys čia gali pasiekti 5 000 elektromobilių per savaitę.

Praėjusių metų pabaiga „Teslai“ nebuvo itin sėkminga. JAV kompanijos vadovai siekė didinti gamybos apimtis iki 4 000 vienetų per savaitę, tačiau 2022 metus pabaigė nuo tikslo atsiliekant visu tūkstančiu. Tiesa, nepaisant to, rezultatai neturėjo labai nuliūdinti, atsižvelgiant į didžiules problemas tiekimo grandinėje, mikroschemų trūkumą ir pan.

Nors ir vėliau nei tikėtasi, „Tesla“ paskelbė, jog „Giga Berlin“ gamybos apimtys pagaliau pasiekė 4 000 pagaminamų „Model Y“ automobilių per savaitę. Tai reiškia, jog dirbant tokiu tempu bendrovė gali paruošti 200 tūkst. elektromobilių per metus. Negana to, pagaliau artėjama ir prie maksimalių gamybos apimčių, kurios gali siekti 5 000 automobilių per savaitę.

Verta prisiminti ir tai, jog „Tesla“ anksčiau turėjo planų plėsti gamyklą, tačiau tokių planų buvo atsisakyta. Anksčiau buvo pasirodę pranešimų apie galimą „Model 3“ gamybos liniją, tačiau pastaruoju metu tokių kalbų jau nebegirdėti. Praėjusių metų pabaigoje, susidūrusi su planavimo problemomis, įmonė staiga pakeitė savo baterijų gamybos plėtros Berlyne planus.

Ilgalaikiai „Giga“ planai nepasikeitė ir „Tesla“ vadovai vis dar mato potencialą kiekvienais metais pagaminti daugiau nei pusę milijono transporto priemonių. Nors baterijų gamybos planai kol kas pristabdyti, tačiau JAV elektromobilių milžinė vis tiek nori, kad akumuliatoriai ateityje būtų gaminami būtent šioje gamykloje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!