Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/86305/thermo-fisher-atleidzia-kelias-desimtis-zmoniu-sprendima-leme-gamybos-apimciu-mazejimas/spausdinti/

„Thermo Fisher“ atleidžia kelias dešimtis žmonių: sprendimą lėmė gamybos apimčių mažėjimas

Publikuota: 2023-03-03 15:10
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Kornelija Mykolaitytė
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Sunkūs sprendimai neaplenkia ir sėkmingų bei pelningai veikiančių įmonių. Štai praėjusiais metais vertingiausia Lietuvos įmone paskelbta medicinos ir mokslui skirtos įrangos gamintoja „Thermo Fisher Scientific Baltics“ atleidžia kelias dešimtis žmonių. Pati įmonė vengia įvardyti tikslų atleidžiamųjų darbuotojų skaičių ir teigia, kad jis neviršija 30. Sprendimą, kaip teigiama, lėmė pakitę gamybos apimčių poreikiai.

15min žiniomis, 1773 darbuotojus turinti įmonė „Thermo Fisher Scientific Baltics“ nusprendė atleisti kelias dešimtis darbuotojų.

Šią informaciją 15min patvirtino ir pati įmonė, teigianti, kad personalo skaičių nežymiai sumažino.

„Thermo Fisher Scientific“ nuolat vertina vykdomą veiklą pasaulinėse rinkose, siekdama užtikrinti efektyvumą ir atitikti klientų poreikius. Kartais verslas turi koreguoti darbuotojų skaičių, kad jis atitiktų kintančius gamybos apimčių poreikius ir makroekonomines sąlygas“, – komentare 15min sake „Thermo Fisher Scientific Baltics“ komunikacijos vadovas Egidijus Jaseliūnas.

Pasak jo, atsižvelgiant į tai, po konsultacijų su Darbo taryba antradienį darbuotojams buvo pranešta apie sprendimą nežymiai sumažinti pozicijų skaičių Vilniaus padalinyje, kad „atitiktų dabartinius gamybos apimties poreikius.“

Tikslaus atleidžiamų darbuotojų skaičiaus jis nenurodė, tik patikslino, kad jis nesiekia ribos, dėl kurios reikia informuoti Užimtumo tarnybą.

Užimtumo tarnybą mažesnėms įmonėms privaloma informuoti tada, kai atleidžiama 10 proc. ar daugiau darbuotojų, didesnėms – kai atleidžiama daugiau nei 30 žmonių.

Pasak E.Jaseliūno, atleidimai bus įvykdyti iki kovo pabaigos.

Jis nenurodė, kokių pareigybių darbuotojai bus atleisti, tik pridūrė, kad šis sprendimas nekeičia ilgalaikio įmonės įsipareigojimo vystyti veiklą Lietuvoje.

„Sprendimai, turintys įtakos kolegoms, niekada nepriimami lengvai. Tačiau šiais veiksmais siekiame, jog ir toliau sėkmingai atitikdami klientų poreikius išlaikytume konkurencingumą pasaulinėse rinkose ir užtikrintume ilgalaikį organizacijos augimą bei sėkmę“, – sakė jis.

Užimtumo tarnybos atstovė Milda Jankauskienė 15min patvirtino, kad pranešimo iš „Thermo Fisher Scientific Baltics“ įstaiga nėra gavusi.

15min sudarytame Vertingiausiame Lietuvos įmonių šimtuke „Thermo Fisher Scientific Baltics“ pernai užėmė 1 vietą, o jos vertė pasiekė 4 mlrd. 373 mln. eurų. Nors bendrovė yra pelningiausia Lietuvoje (2021 m. uždirbo 618 mln. eurų grynojo pelno, sumokėjo 133,4 mln. euro pelno mokesčio), pernai, išaugus energijos kainoms, įmonė pasinaudojo ir valstybės parama – gavo 391 tūkst. eurų subsidiją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!