Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/86011/jav-technologiju-milzine-apple-uzfiksavo-sunkiai-suvokiama-pasiekima/spausdinti/

JAV technologijų milžinė „Apple“ užfiksavo sunkiai suvokiamą pasiekimą

Publikuota: 2023-02-06 07:06
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų pardavimai pastaraisiais metais mažėja, tačiau kai kurioms bendrovėms tai netrukdo užfiksuoti istorinių pasiekimų. Prieš kelias dienas paaiškėjo, kad dar vieną rekordą į savo sąskaitą įsirašė „iPhone“ telefonus kurianti „Apple“.

JAV technologijų milžinė „Apple“ užfiksavo sunkiai suvokiamą pasiekimą

JAV technologijų milžinė „Apple“ paskutinio praėjusių metų ketvirčio metu užfiksavo mažėjančius pardavimus, tačiau išmaniųjų telefonų sektorius ir toliau generuoja įspūdingą pelną. Remiantis naujausiais skaičiavimais, bendrovė susižėrė net 85 proc. visos telefonų rinkos pelno. Tai – rekordinis pasiekimas.

Visų pirma, „Apple“ gautas pelnas iš išmaniųjų telefonų rinkoje yra ne tik rekordinis, bet ir didžiausias visoje rinkoje. Negana to, tai reiškia, kad bendrovė uždirbo daugiau nei visos kitos kompanijos kartu sudėjus. Įdomu ir tai, jog JAV bendrovė pelnė ir 48 proc. visų telefonų pardavimų, kurie buvo užfiksuoti praėjusių metų pabaigoje.

Pastebima, jog bendrovės gaunamas pelnas ir pardavimai gerokai išaugo, o tokia tendencija pastebima jau ne vienerius metus. Tai rodo, kad „iPhone“ išmaniųjų telefonų vidutinė pardavimo kaina taip pat išaugo. Verta pastebėti ir tai, jog „Apple“, kartu su „Samsung“ yra vienintelės kompanijos, kurios užfiksavo padidėjusį pelną, o augimas siekė 1 proc., skelbia „Counterpoint“.

Ekspertai pastebi ir tai, jog tokius rezultatus „Apple“ fiksuoja nepaisant ir tragiško šventinio periodo, kuris JAV milžinei buvo blogiausias per pastaruosius ketverius metus. Tam įtaką turėjo sutrikusi „iPhone“ išmaniųjų telefonų gamyba, kuomet bendrovei trūko reikiamų komponentų. „Covid“ apribojimai Kinijoje padidino „Apple“ bėdas, todėl buvo sunkiau pristatyti pakankamai populiariausių „iPhone“ versijų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!