Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/85979/2022-ieji-volkswagen-ir-audi-importuotojui-moller-baltic-import-issukiu-ir-augimo-metai/spausdinti/

2022-ieji „Volkswagen“ ir „Audi“ importuotojui „Moller Baltic Import“ – iššūkių ir augimo metai

Publikuota: 2023-02-02 11:22
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nepaisant tebesitęsiančių tiekimo grandinės iššūkių, „Audi“ importuotojas ir didmenininkas bei „Volkswagen“ automobilių importuotojas Baltijos šalyse „Moller Baltic Import“ 2022 metais demonstravo stabilų augimą. Viena svarbiausių metų tendencijų buvo e. mobilumas – abu prekių ženklai stebėjo augančią elektra varomų automobilių (angl. battery electric vehicles, BEV) paklausą ir užsitvirtino stiprias pozicijas sparčiai augančioje BEV rinkoje. „Moller Baltic Import“ ir šiais metais Lietuvoje turi didelių e. mobilumo ambicijų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Nuo pandemijos tebesitęsiančius tiekimo grandinės sutrikimus pernai papildė nauji iššūkiai – karas Ukrainoje, rekordinė infliacija ir neužtikrintumas. Vis dėlto glaudžiai dirbdami su „Volkswagen“ ir „Audi“ gamyklomis bei mūsų prekybos partneriais, klausydami klientų ir maksimaliai atliepdami jų poreikius, praėjusiais metais pasiekėme reikšmingą augimą: visose Baltijos šalyse pardavėme 9281 transporto priemonę, tai – 7 proc. daugiau nei ankstesniais metais“, – sako „Moller Baltic Import“ vadovė Ilze Grase-Kibilde.

„2022-ieji buvo ypač sėkmingi BEV segmentui. Visose Baltijos šalyse „Volkswagen“ elektromobiliai turi 9,2 proc. rinkos ir užima 3 vietą, o „Audi“ su beveik 30 proc. rinkos dalies yra pirmaujanti aukštos klasės elektromobilių gamintoja Lietuvoje ir Latvijoje. Šiais metais elektromobilių gerbėjams esame paruošę ne vieną naujieną, o mūsų ambicijos e. mobilumo srityje pačios didžiausios“, – priduria ji.

Baltijos šalims skirtoje spaudos konferencijoje Jūrmaloje (Latvija) „Moller Baltic Import“ atstovai ne tik pristatė praėjusių metų rezultatus, bet ir pasidalino ateities planais, o žurnalistai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos galėjo išvysti kelių iki šiol dar nematytų „Volkswagen“ ir „Audi“ naujų modelių pristatymus. Tarp jų – koncepciniai „Volkswagen ID. Space Vizzion“ ir „Audi A6 Avant e-tron“ automobiliai, bei didžiausios šių metų naujienos iš „Volkswagen Commercial Vehicles“ – „Volkswagen ID. Buzz“ ir „ID. Buzz Cargo“, taip pat „Volkswagen Amarok“, kuris Baltijos šalyse oficialiai debiutuos šį pavasarį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!