Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/85850/prognozuojama-kad-puslaidininkiu-gamintoju-pajamos-2023-m-mazes/spausdinti/

Prognozuojama, kad puslaidininkių gamintojų pajamos 2023 m. mažės

Publikuota: 2023-01-25 11:14
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Naujausia „TrendForce“ atlikta puslaidininkių gamintojų rinkos analizė rodo, kad visų tipų brandžių ir pažangių techprocesų paklausa ir toliau mažėja. Įmonės sumažino 2023 m. I ketvirčio silicio plokščių gamybos apimtis, o 2023 m. II ketvirtyje gamybos apimtis tikriausiai teks dar labiau sumažinti.

Prognozuojama, kad puslaidininkių gamintojų pajamos 2023 m. mažės

Šiuo metu tikimasi, kad puslaidininkių gamintojų pajėgumų panaudojimo lygis per pirmuosius du šių metų ketvirčius išliks žemesnis nei idealus. Kai kurių litografijų paklausa 2023 II ketvirtį gali dar labiau sumažėti, nes vis dar nėra ženklų, kad silicio plokščių užsakymų apimtis atsigaus. Žvelgiant į antrąjį šių metų pusmetį, tikėtina, kad padidės kai kurių komponentų užsakymai, kurių atsargos buvo koreguojamos anksčiau. Tačiau pasaulio ekonomikos būklė ir toliau bus didžiausias paklausą veikiantis kintamasis, o atskirų puslaidininkių gamintojų pajėgumų panaudojimo rodikliai atsigaus ne taip greitai, kaip tikėtasi.

Prognozuojama, kad puslaidininkių gamintojų pajamos 2023 m. mažės

Atsižvelgdama į šiuos veiksnius, „TrendForce“ šiuo metu prognozuoja, kad pasaulinės puslaidininkių gamintojų pajamos 2023 m., palyginti su praėjusiais metais, sumažės apie 4 %. Prognozuojamas 2023 m. nuosmukis yra didesnis, palyginti su 2019 m. užfiksuotu nuosmukiu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!