Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/85833/schneider-electric-12-metu-is-eiles-top-100-tvariausiu-pasaulio-bendroviu-sarase/spausdinti/

„Schneider Electric“ – 12 metų iš eilės TOP 100 tvariausių pasaulio bendrovių sąraše

Publikuota: 2023-01-21 07:03
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Tarptautinė energijos valdymo kompanija „Schneider Electric“ šiemet patekusi į 2023 m. tvariausių pasaulio korporacijų sąrašą, tapo šio reitingo rekordininke. Į tvarumo tyrimų bendrovės „Corporate Knights“ sudaromą tvariausių pasaulio korporacijų sąrašą įmonė įtraukiama jau 12 metų iš eilės.

Tvariausių bendrovių, kurių apyvarta viršija 1 mlrd. dolerių, šimtuką „Corporate Knights“ sudaro įvertinę, kaip korporacijos vykdo savo tvarumo ir socialinius įsipareigojimus įvairiose įmonės valdymo srityse – nuo pajamų ir investicijų, lyčių įvairovės bei darbo užmokesčio politikos. „Schneider Electric“ yra vienintelė bendrovė savo kategorijoje, kuri nuo 2012 m. kasmet patenka į pasaulio tvariausių įmonių TOP 100, o 2021 m. „Corporate Knights“ reitinge buvo pripažinta tvariausia korporacija pasaulyje. 2023 metų tvariausių kompanijų sąraše „Schneider Electric“ atsidūrė 7 vietoje.

Žinutė iš Davoso: ambicingiau vykdyti energetikos sistemos pertvarką

Aktyviau spręsti verslo tvarumo, energijos krizės, klimato kaitos problemas „Schneider Electric“ ragina sausio 16-20 dienomis Davose vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume susirinkusius įvairių šalių vadovus bei verslo atstovus.

„2022 m. įvykiai milijonams žmonių visame pasaulyje sukėlė neapsakomą skausmą. Tačiau jie taip pat suteikė galimybę, kurios negalime praleisti: kartu spręsti energetikos ir klimato krizes. Energijos kainoms šoktelėjus aukštyn, investuoti į mažos taršos technologijas verslo požiūriu dar niekada nebuvo taip naudinga, o atsiperkamumas dar niekada nebuvo toks greitas. Tuo tarpu mūsų aplinkai daroma žala tampa nepataisoma. Turime sukurti naują energetikos ateitį, kuri leistų klestėti ir žmonėms, ir planetai“, – pažymi „Schneider Electric“ kompanijos vadovas Jean-Pascal Tricoire.

Jo teigimu, jau šiandien pasaulyje būtų galima kur kas efektyviau naudoti energiją, pasitelkus dirbtinio intelekto sprendimus ir duomenų analizę – tai leistų iki 30 proc. sumažinti energijos suvartojimą.

Šiuo metu Europos Sąjungoje 70 proc. energijos pagaminama naudojant iškastinį kurą, o šalių narių CO2 emisijos siekia 2900 Mt per metus. „Spartus energetikos sistemos pertvarka yra labiau galima ir įmanoma, nei manome. Mūsų skaičiavimais, iki 2030 m. ambicingos ir kryptingos pastangos galėtų padėti sumažinti gamtinių dujų ir naftos tiekimo poreikį 15–25 proc., tai leistų sumažinti išmetamų CO2 emisijų kiekį maždaug 500 Mt per metus“, – teigia J.P. Tricoire.

Sustiprinti energetinę nepriklausomybę ir ženkliai sumažinti CO2 emisijas miestuose galima, jei pastatai patys gamintų energiją iš atsinaujinančių šaltinių, o jų šildymui būtų naudojamos ne dujos, bet elektriniai oro siurbliai, jei elektromobiliai pakeistų mašinas su vidaus degimo varikliais.

„Pokyčiai, prie kurių prisidėti gali ne tik viešasis sektorius, verslas, bet ir privatūs asmenys, padės sparčiau sukurti naują, tvarų, skaitmeninį energetikos kraštovaizdį, kuris užtikrins didesnį efektyvumą, patikimumą, o taip pat ir atsparumą klimato bei geopolitiniams sukrėtimams, kokius matėme 2022 m.“, – sako „Schneider Electric“ kompanijos vadovas.

Tarptautinė energijos valdymo bendrovė „Schneider Electric“ šiemet tapo viena iš 19 įmonių, kuriai suteiktas Tvarių rinkų iniciatyvos „Terra Carta“ ženklas, skiriamas tarptautinėms įmonėms, skatinančioms inovacijas ir nuosekliai vykdančioms tvarumo įsipareigojimus. „Terra Carta“ apdovanojimą įsteigė Jo Didenybė karalius Karolis III 2021 m. dar būdamas Velso princu ir siekdamas paskatinti privatųjį sektorių imtis neatidėliotinų veiksmų klimato kaitos srityje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!