Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/85473/1-mlrd-euru-lietuvos-ekonomikai-35-mln-euru-imoniu-energetiniam-efektyvumui-didinti/spausdinti/

1 mlrd. eurų Lietuvos ekonomikai: 35 mln. eurų įmonių energetiniam efektyvumui didinti

Publikuota: 2022-12-22 07:02
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LR ekonomikos ir inovacijų ministerija

Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia kvietimą verslui naujų ir aplinkai palankių technologijų įrangai diegti ar esamiems procesams atnaujinti. Šiuo tikslu numatyta paskirstyta 35 mln. eurų.

1 mlrd. eurų Lietuvos ekonomikai: 35 mln. eurų įmonių energetiniam efektyvumui didinti

„Pradeda veikti dar viena priemonė iš suplanuoto 1 mlrd. eurų paketo, skirto Lietuvos ekonomikai. Šiuo kvietimu norime paskatinti įmones didinti energijos vartojimo efektyvumą, todėl sudarome sąlygas pasinaudoti investicijomis atnaujinant ar diegiant naujus aplinkai draugiškus technologinius sprendimus, kurie leis mūsų šalies verslui transformuotis, sutaupyti energijos kiekį gamybai ir sumažinti taršą“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. 

„Siekiame, kad investicijomis turėtų galimybę pasinaudoti kuo didesnis ratas šalies pramonės įmonių, išsidėsčiusių skirtingose šalies vietose, todėl iki 20 mln. eurų bus skiriama projektams įgyvendinti Vidurio ir vakarų Lietuvos regione ir iki 15 mln. eurų Vilniaus regione“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis.

Pagal šią priemonę Vidurio ir vakarų Lietuvos regione veikiančioms labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms (MVĮ) numatoma paskirstyti iki 12 mln. eurų, o didelėms įmonėms – iki 8 mln. eurų. Sostinės regione veiklą vykdančioms MVĮ numatyta iki 7,5 mln. eurų ir taip pat didelėms įmonėms iki 7,5 mln. eurų.

Pramonės įmonės, siekiančios gauti finansavimą energijos vartojimo efektyvumui didinti, turės būti atlikusios energijos vartojimo auditą, parengtą ne anksčiau kaip 2 metai iki projekto įgyvendinimo plano pateikimo. 

Finansavimo intensyvumas sieks 30–50 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų. Didžiausia galima gauti lėšų suma yra 900 tūkst. eurų, mažiausia – 75 tūkst. eurų. Finansuojamoji dalis galės būti padidinta 15 proc., kai investicijos vykdomos Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių ir Utenos apskrityse. Projekto veiklų įgyvendinimo trukmė ne ilgesnė kaip 36 mėnesiai.

Priemonę administruoja Inovacijų agentūra. Paraiškas galima teikti iki 2023 m. kovo 30 d.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!