Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/85264/pavojaus-signalai-tesla-ir-vokietijos-automobiliu-milzines-vadovams-kinai-uzvaldo-elektromobiliu-rinka/spausdinti/

Pavojaus signalai „Tesla“ ir Vokietijos automobilių milžinės vadovams: kinai užvaldo elektromobilių rinką

Publikuota: 2022-12-05 15:52
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Elektrinių automobilių rinkoje konkurencija tampa vis didesnė, o vis aktyviau čia dalyvauti pradeda ir Kinijos bendrovės. Tai, kad Kinijoje sukurtos transporto priemonės sulaukia vis daugiau dėmesio, puikiai iliustruoja ir naujausia pardavimų statistika.

Naujausi „Counterpoint“ duomenys atskleidžia, jog populiariausias elektromobilių gamintojas – BYD. Antrojo šių metų ketvirčio metu ši Kinijos bendrovė aplenkė JAV milžinę „Tesla“, o trečiojo ketvirčio metu pozicijos buvo dar labiau sustiprintos. Skelbiama, kad kompanija pardavė 537 tūkst. automobilių, o tai leido užfiksuoti 197 proc. augimą, lyginant su praėjusiais metais. Trečiojo ketvirčio metu BYD užėmė 19,7 proc. visos elektromobilių rinkos.

Antroje pozicijoje – „Tesla“, kuri užėmė 12,6 proc. rinkos ir gerokai nusileido savo konkurentui iš Kinijos. Bendrovė per trečiąjį metų ketvirtį pardavė 343 tūkst. elektrinių automobilių. Laipteliu žemiau – „Wuling“, kuri sugebėjo aplenkti vokiečių milžinę „Volkswagen“. Skelbiama, kad šios Kinijos įmonės pardavimai išaugo 31 proc., kas ir leido užkopti iki trečiosios pozicijos.

Pavojaus signalai „Tesla“ ir Vokietijos automobilių milžinės vadovams: kinai užvaldo elektromobilių rinką

Kalbant apie „Volkswagen“ grupę, jų valdomi prekiniai ženklai sulaukė 28 proc. didesnių susidomėjimo nei pernai, o tai leido pelnyti 4,3 proc. elektromobilių rinkos. Verta pastebėti ir tai, jog VW užfiksavo puikius rezultatus Kinijos rinkoje, kur užfiksuotas net 79 proc. pardavimų augimas, lyginant su analogišku periodu 2021 metais.

Penketuke populiariausių – ir „GAC Motor“, kuri pagal savo pardavimus aplenkė BMW ir „Mercedes-Benz“. Šios bendrovės pardavimai – 85 tūkst. vienetų. Kartu su šiais duomenimis, paaiškėjo, ir populiariausi elektrinių automobilių modeliai.

Populiariausias elektromobilis – „Tesla Model Y“. JAV milžinės šedevras susižėrė 7,57 proc. visų elektromobilių pardavimų ir gerokai aplenkė antroje vietoje esantį „Wuling Hongguang Mini EV“, kuris užėmė antrąją vietą su 4,56 proc. rinkos. Įdomu tai, jog tarp populiariausių modelių – vos trys ne Kinijos kompanijų sukurti variantai.

Pavojaus signalai „Tesla“ ir Vokietijos automobilių milžinės vadovams: kinai užvaldo elektromobilių rinką

Ketvirtoje pozicijoje rikiuojasi „Tesla Model 3“, o devintoje – „Volkswagen ID.4“. Visos kitos populiariausiųjų pozicijos atiteko Kinijos bendrovių sukurtiems elektromobiliams. Trečioje vietoje – „BYD Song“, penktoje – „BYD Qin“, šeštoje – „BYD Han“, septintoje – „BYD Dolphin“, aštuntoje – „BYD Yuan Plus“, o dešimtuką užbaigia – „BYD Tang“.

Verta paminėti ir tai, jog dešimt populiariausių elektrinių automobilių modelių pelnė 35 proc. visų šios rinkos pardavimų. Pažymima ir tai, jog elektromobilių pardavimai Europoje bei JAV šiuo metu fiksuoja stagnaciją, o Kinijoje pastebimas dvigubai išaugęs susidomėjimas šiomis transporto priemonėmis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!