Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/85205/itechart-group-atidare-pirmaji-biura-lietuvoje/spausdinti/

„iTechArt Group“ atidarė pirmąjį biurą Lietuvoje

Publikuota: 2022-11-30 19:47
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt / Pranešimas spaudai

„iTechArt Group“, pasaulyje pirmaujanti programinės įrangos kūrimo bendrovė, kurios pagrindinė būstinė įsikūrusi Niujorke, Vilniuje atidarė savo pirmąjį biurą Lietuvoje, kuriame jau dirba 100 darbuotojų. Sutelkdama dėmesį į vietos darbuotojų įdarbinimą, veiklos plėtrą ir naujų biurų atidarymą Lietuvoje, šiuo naujuoju centru „iTechArt“ siekia išplėsti savo tarptautinių klientų bazę ir sustiprinti savo pozicijas rinkoje. Iki 2022 m. pabaigos „iTechArt“ savo komandą tikisi padidinti iki 150 žmonių, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Naujojo centro tikslas – suteikti savo aukštos kvalifikacijos, sparčiai augančių technologijų sektoriaus ir startuolių klientams geriausius ir gabiausius Lietuvos darbo jėgos išteklius. „iTechArt“ teikiamos paslaugos apima žiniatinklio ir mobiliųjų įrenginių kūrimą, blockchain, DevOps, QA ir testavimą, skaitmeninę transformaciją, UI/UX dizainą, konsultavimą ir vadovavimą naujoms technologijoms ir tokioms pramonės šakoms kaip finansinės technologijos („FinTech“), sveikatos technologijos, e. komercija, e. mokymasis, įmonių IT projektai ir kt.

„Be to, kad Lietuva pasižymi tvirta numatyta vystymosi trajektorija, ji yra geografiškai gerai pritaikyta globaliam bendradarbiavimui. Matome nuoširdų kitų tarptautinių įmonių susidomėjimą ir galimybes atnešti sėkmę mūsų klientams. Tapusi Lietuvos verslo bendruomenės nare, „iTechArt“ kiekviename etape sulaukė paramos ir pagalbos. Dėka „Investuok Lietuvoje“ suteiktos paramos galėjome greitai įsitvirtinti naujoje šalyje ir pradėti veiklą. Optimistiškai žvelgiame ir į savo ambicingą augimo planą, kuriame numatyta iki kitų metų pabaigos suburti kelių šimtų programinės įrangos inžinierių komandą“, – sakė Sergei Kovalenko, „iTechArt“ generalinis direktorius ir vienas iš įkūrėjų.

Atidariusi biurą Vilniuje, „iTechArt“ sutelkė dėmesį į savo komandos augimą ir tikisi iki 2022 m. pabaigos bendrą darbuotojų skaičių Lietuvoje padidinti iki 150. Siekdama įgyvendinti ambicingą Lietuvos technologijų centro plėtros planą, įmonė šiuo metu ieško talentų, turinčių įvairių techninių įgūdžių: back-end (.NET, NodeJS), front-end („React“, „Angular“, „Vue“), DevOps („Azure“, AWS, GCP), AEM, e. prekybos („Magento“, „Shopify“), „Native iOS“ ir „Android“ kūrimo, „Python“/„Django“, PHP, „Ruby“, duomenų inžinerijos, duomenų mokslo, rankinio QA ir testavimo automatizavimo QA specialistų, taip pat žmogiškųjų išteklių specialistų ir vadovų.

„iTechArt“ taip pat planuoja įgyendinti „Students’ Lab“ – programą, į kurią registracija jau prasidėjo ir kuri siūlo kursus bei stažuotes studentams ir jauniems specialistams. Trijų mėnesių trukmės mokymai vyks įmonės biure, kur kiekvienam praktikantui bus paskirtas patyręs mentorius, padėsiantis lengviau įgyti praktinės programinės įrangos kūrimo patirties. Bendrovė tikisi bendradarbiauti su Lietuvos universitetais ir pasiūlyti įdomių galimybių bei projektų šviesiausiems šalies protams.

Elijus Čivilis, „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius, džiugiai pasitiko šį bendrovės žingsnį ir teigė, kad tai iš dalies lėmė aktyvios Lietuvos pastangos siekiant pritraukti užsienio kapitalą ir specialistus. „Labai džiaugiamės, kad Lietuvą pasirinko toks svarbus pasaulinis žaidėjas ir kad įmonė stipriai prisidės prie technologijų sektoriaus ekosistemos vystymosi bei plėtros. Tai rezonuoja su ilgalaike bendrovės sėkme ir pagrindžia mūsų ilgametes pastangas padaryti Lietuvą patrauklesnę inovatyvių ir revoliucinių produktų kūrėjams. Dabar šios pastangos duoda vaisių“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!