Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/85100/kriptovaliutu-birzos-ftx-skolos-didziausiems-kreditoriams-siekia-virs-3-mlrd-euru/spausdinti/

Kriptovaliutų biržos FTX skolos didžiausiems kreditoriams siekia virš 3 mlrd. eurų

Publikuota: 2022-11-23 07:02
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Bankrutuojanti viena didžiausių pasaulio kriptovaliutų keityklų FTX vien dešimčiai didžiausių savo kreditorių yra skolinga apie 1,45 mlrd. JAV dolerių, o didžiausiųjų penkiasdešimtukas tikisi atgauti daugiau nei 3 mlrd., rašo BBC.

Kriptovaliutų biržos FTX skolos didžiausiems kreditoriams siekia virš 3 mlrd. eurų
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Kriptovaliutų birža FTX penkiasdešimčiai didžiausių savo kreditorių skolinga beveik 3,1 mlrd. JAV dolerių (3,02 mlrd. euro), teigiama teismui pateiktame dokumente.

Įmonė, praėjusią savaitę JAV pateikusi bankroto prašymą, teigia, kad yra skolinga apie 1,45 mlrd. JAV dolerių dešimčiai didžiausių kreditorių, tačiau jų neįvardijo.

Vienos didžiausių pasaulyje kriptovaliutų biržos žlugimas sukrėtė pasitikėjimą ir taip problematiška kriptovaliutų rinka.

Tai taip pat paskatino FTX keityklos vadovą Samą Bankman-Friedą atsistatydinti.

Ankstesni FTX bankroto dokumentai atskleidė, kad po jos žlugimo, FTX galėjo likti skolinga daugiau nei milijonui fizinių ir juridinių asmenų.

Šeštadienį FTX pranešė, kad pradėjo savo turto peržiūrą pasauliniu mastu ir ruošiasi parduoti arba reorganizuoti kai kurias įmones.

Antradienį numatytas teismo posėdis, kuriame dalyvaus JAV bankroto bylą nagrinėjantis teisėjas.

Praėjusią savaitę naujasis FTX vadovas Johnas Ray'us išsakė kritiką dėl to, kaip buvo valdoma žlugusi kriptovaliutų birža, sakydamas, kad dar niekada nėra matęs „tokio visiško įmonės kontrolės žlugimo“.

J.Ray'us prižiūrėjo kai kuriuos didžiausius visų laikų bankrotus, įskaitant JAV energetikos milžinės „Enron“ žlugimą prieš du dešimtmečius. Jis turi 40 metų patirtį restruktūrizuojant įmones, tačiau teigė, kad niekada nėra matęs taip prastai valdomos kompanijos, kaip FTX.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!