Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/84925/apple-technologiju-rinkoje-neturi-lygiu/spausdinti/

„Apple“ technologijų rinkoje neturi lygių

Publikuota: 2022-11-08 19:32
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Google“, „Amazon“ ir „Meta“, kuri valdo socialinį tinklą „Facebook“, turėtų būti pagrindiniai „Apple“ konkurentai, tačiau situacija yra kiek kitokia. Naujausi duomenys atskleidžia, kad prilygti JAV technologijų milžinei šios bendrovės gali tik visos kartu.

„Apple“ technologijų rinkoje neturi lygių

Pastarieji mėnesiai nėra patys lengviausi daugeliui bendrovių, įskaitant net ir didžiausias korporacijas. Daugelis įmonių fiksuoja nemažus praradimus, o vien „Meta“, kuri valdo tokias platformas kaip „Facebook“, „Instagram“ ar „WhatsApp“, šiemet jau prarado 90 mlrd. JAV dolerių. Trečiojo ketvirčio duomenimis pasidalino ir „Apple“.

Nors JAV technologijų milžinė ir užfiksavo prastėjančius rezultatus, tačiau pažymima tai, jog į naujausią finansinę ataskaitą dar nėra įtraukti „iPhone 14“ serijos išmaniųjų telefonų pardavimai. Praėjus keletui dienų po „Apple“ paskelbtos finansinės ataskaitos, pasirodė pranešimų, jog „iPhone“ pardavimai išaugo 6 proc., o tai reiškia, kad kompanijos vertė dabar tapo tokia pati kaip teksto pradžioje paminėtų trijų milžinių, kartu sudėjus.

Remiantis „Business Insider“ duomenimis, „Apple“ vertė šiuo metu siekia 2,307 trln. JAV dolerių. Skelbiama, kad „Aplhabet“ kompanijos, kuri valdo „Google“, vertė šiai dienai yra 1,126 trln., „Amazon“ – 940 mlrd., o „Meta“ – 240 mlrd. JAV dolerių. Sudėjus visų trijų kompanijų rinkos vertę gausime sumą, kuri bus 1 mln. JAV dolerių mažesnė nei dabartinė „Apple“ vertė.

Panašu, kad „Apple“ nejaučia tokio spaudimo, kokį jaučia kitos didžiosios bendrovės. Prie bendrovės sėkmės nemažai prisideda ir laiku pristatyta „iPhone 14“ serija, o taip pat ir „Mac“ kompiuteriai, pradedant „iMac“ ir tęsiant „MacBook“. Įdomu tai, jog kompiuterių rinkoje Kupertino bendrovė yra vienintelė, kuri užfiksavo augimo rezultatus, kuomet kitos bendrovės buvo priverstos skaičiuoti nuostolius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!