Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/8463/siauliuose-pagreiti-igauna-oro-liniju-rekonstrukcijos-darbai/spausdinti/

Šiauliuose pagreitį įgauna oro linijų rekonstrukcijos darbai

Publikuota: 2007-07-02 11:37
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: VST, AB

Energetikai investicijas nukreipė į oro linijų rekonstrukciją. Šiaulių mieste baigiamas įgyvendinti vienas brangiausių vidutinės ir žemos įtampos elektros įrenginių rekonstrukcijos projektų: šalia Salduvės parko esančiame individualių namų kvartale nusidėvėjusios oro linijos pakeistos požeminėmis kabelio linijomis. Kabelio linijos ne tik patikimos, bet ir ilgaamžės, užtikrinančios patikimą elektros energijos tiekimą bet kokiomis oro sąlygomis.

Energetikai investicinius planus buvo priversti koreguoti sparčiai keičiantis klimatui. „Vis dažniau siaučiant audroms, liūtims ir perkūnijai, tiekti elektros energiją senomis oro linijomis darosi sudėtinga. – sako akcinės bendrovės „VST“ Šiaulių skyriaus viršininkas Arūnas Navarauskas. – Vėjuotomis dienomis nusidėvėjusiose oro linijose užfiksuojama vis daugiau gedimų, juos pašalinti prireikia ne mažai pastangų ir laiko. Be to senos linijų atramos darko miesto estetinį vaizdą“.

Beveik 300 tūkst. litų kainavęs projektas šalia Salduvės buvo pradėtas įgyvendinti dar pernai. Šiais metais projektas užbaigtas: Šeduvos, Baisiogalos ir dalyje Vilniaus gatvės nusidėvėjusios oro linijos pakeistos požeminėmis kabelio linijomis. Palei kvartalą nutiesta 2,5 kilometro kabelio linija, po rekonstrukcijos elektros energija patikimiau tiekiama maždaug 1000 Šiaulių gyventojų. „Ši vieta patraukli gyventi, čia sparčiai statomi nauji gyvenamieji namai, kvartalas plečiasi, nutiesta kabelio linija pajėgi tenkinti augančius elektros energijos vartotojų poreikius, - sako A. Navarauskas. – Tiesiant kabelio liniją, sumontuotos modernios skirstyklos, kabelių spintos, į išorę iškelti elektros energijos vartotojų apskaitos įrenginiai“.

Oro linijų keitimo į kabelio linijas darbai vyksta visame Šiaulių mieste. Dalį investicinių projektų VST įgyvendina kartu su miesto Savivaldybe. „Drauge su energetikais įgyvendinami projektai – nauda ir mums, ir gyventojams, sako Šiaulių miesto meras Genadijus Mikšys. – VST oro linijas keičiant kabelio linijomis, kartu atliekami ir gatvių apšvietimo elektros linijų tiesimo ar remonto darbai. Mažiau kasinėjimo darbų, mažiau sumaišties ir nepasitenkinimo. Gyventojai rečiau pajunta nepatogumus vykstant remonto darbams, o ir patys projektai įgyvendinami sparčiau“.

„VST“ bendrovė per praėjusius metus į žemos 0,4-10 kV įtampos elektros tinklą ir naujų klientų objektų prijungimą investavo daugiau nei 80 milijonų litų, šiais metais žadama investuoti dar maždaug 86 milijonų. Pernai Šiaulių regione pastatytos 58 naujos transformatorių pastotės, nutiesta 111 km elektros linijų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!