Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/84557/e-muskas-persigalvojo-vel-nori-isigyti-twitter/spausdinti/

E. Muskas persigalvojo: vėl nori įsigyti „Twitter“

Publikuota: 2022-10-06 17:15
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Milijardierius Elonas Muskas persigalvojo dėl „Twitter“ įsigijimo – nori tęsti šio socialinio tinklo perėmimą, rašo BBC. Įmonei skirtame laiške E. Muskas teigia sutinkantis sumokėti kainą, kurią siūlė prieš kelis mėnesius prieš bandydamas pasitraukti iš sandorio.

E. Muskas persigalvojo: vėl nori įsigyti „Twitter“
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Netikėtas pasikeitimas įvyko likus vos kelioms savaitėms iki to, kai abi šalys turėjo stoti prieš teismą.

Buvo manoma, kad „Twitter“, kuri padavė E. Muską į teismą, siekdama priversti tęsti perėmimą, teismo procese turi pranašumą.

Laiške E. Musko advokatai teigė, kad jis ketina tęsti sandorį, kol bus gautas finansavimas, ir prašė nutraukti teisinę kovą.

Žinia, kad E. Muskas pasiūlė laikytis pradinio sandorio, paskatino bendrovės akcijų augimą beveik 13 proc., kol prekyba buvo sustabdyta.

E. Muskas, produktyvus „Twitter“ vartotojas, turintis daugiau kaip 100 mln. sekėjų, balandžio mėnesį pirmą kartą pasiūlė pirkti įmonę už 54,20 JAV dolerio už akciją. Pagal susitarimą socialinės žiniasklaidos platforma buvo įvertinta maždaug 44 mlrd. dolerių.

Tuo metu impulsyviu stiliumi garsėjantis milijardierius teigė norintis išvalyti platformoje esančias nepageidaujamas paskyras ir išsaugoti ją kaip laisvo žodžio vietą.

Tačiau jau po kelių savaičių jis atsisakė pirkti šią platformą, remdamasis susirūpinimu, kad netikrų paskyrų platformoje yra daugiau, nei teigė „Twitter“.

„Twitter“ paneigė kaltinimus ir teigė, kad E. Muskas – turtingiausias pasaulio žmogus, kurio grynoji vertė viršija 220 mlrd. dolerių – norėjo pasitraukti, nes nerimavo dėl kainos.

Šie ginčai kilo smarkiai smukus technologijų akcijų, įskaitant „Tesla“ – elektromobilių bendrovę, kuriai vadovauja E. Muskas ir kuri yra jo turto pagrindas, – vertei.

Kova, kurią buvo numatyta nagrinėti teisme spalio 17 d., prasidėjo ilgai trunkančiais teismo procesiniais dokumentais, privačiomis žinutėmis ir karštais išstojimais „Twitter“ tinkle.

Ruošiantis teisminiam procesui į jį įsitraukė daug didžiausių technologijų srities atstovų, nes abiejų bendrovių advokatai reikalavo pateikti informaciją apie sandorį.

E. Muskas, kuris galėjo tekti sumokėti 1 mlrd. dolerių skyrybų mokestį už pasitraukimą, turėjo būti apklaustas prieš teismo procesą šią savaitę.

Kai kurie šios industrijos stebėtojai, kuriuos šis įvykis nustebino, suabejojo, ar naujausias posūkis yra konkretus pasiūlymas, ar vilkinimo taktika.

Elonas Muskas jau kelis mėnesius bando išsisukti nuo šio sandorio.

Tai darydamas jis teigė, kad „Twitter“ yra pilnas netikrų paskyrų. Jis ne kartą yra sakęs, kad „Twitter“ gali turėti daug kartų daugiau netikrų paskyrų, nei pripažįsta.

Šiais teiginiais jis prisidėjo prie bendrovės reputacijos menkinimo.

Reklamuotojai sunerimę – jie nori pirkti reklamas, kurias mato žmonės, turintys pinigines, o ne netikros paskyros.

Todėl E. Musko siūlymas vėl pirkti bendrovę už pradinę kainą atrodo keistas, rašo BBC.

Tai leidžia manyti, kad jis mano, jog teisėjas gali priversti jį tęsti sandorį.

Pranešama, kad „Twitter“ atidžiai nagrinėja E. Musko pasiūlymą. Jei šis pasiūlymas yra patikimas, tai didžiulis laimėjimas „Twitter“ akcininkams ir jos teisininkams.

Pačioje įmonėje kilo sumaištis, kai E. Muskas pirmą kartą atkreipė dėmesį į „Twitter“. Darbuotojai BBC sakė, kad jų viršininkai kol kas šiuo klausimu tylėjo, nors pranešimas plačiai pasklido.

Investuotojai jau seniai skeptiškai vertino perėmimą, ypač dėl to, kad buvo manoma, jog E. Muskas už įmonę, kuriai sunkiai sekasi pritraukti naudotojų ir augti, siūlo didelę kainą.

Dienos pradžioje „Twitter“ akcijos buvo parduodamos už mažiau nei 43 JAV dolerius už vienetą.

„Wedbush Securities“ analitikas Danas Ivesas sakė, kad E. Musko galimybė laimėti teisme yra „labai mažai tikėtina“.

„Būti priverstam sudaryti sandorį po ilgos ir bjaurios teisminės kovos Delavere nebuvo idealus scenarijus, o vietoj to sutikus su tokiu keliu ir tęsiant sandorį bus išvengta didžiulio teisinio galvos skausmo“, – rašė jis.

Tačiau jis pridūrė, kad jei E. Muskui priklausys platforma, kuri yra pagrindinė politikų ir žurnalistų naujienų ir nuomonių sklaidos vieta, vis tiek greičiausiai sukels „rūpesčių ir klausimų audrą“ Vašingtone ir už jo ribų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!