Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/84382/orion-leasing-statys-saules-elektrines-verslas-issimokes-pirkdamas-elektra/spausdinti/

„Orion Leasing" statys saulės elektrines – verslas išsimokės pirkdamas elektrą

Publikuota: 2022-09-23 07:08
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Bendrovė „Orion Leasing“ imasi naujo veiklos modelio rinkoje – įmonėms statys saulės elektrines, už kurias šios galės išsimokėti už fiksuotą kainą pirkdamos pagamintą energiją. Elektros kaina su visomis dedamosiomis sieks apie 16 ct/kWh, tai – kelis kartus mažiau nei šiuo metu rinkoje.

„Orion Leasing“ vadovas Laimonas Belickas sako, kad elektros gamyba ir pardavimu paremtas nuomos modelis patrauklus smulkioms ir vidutinėms įmonėms, siekiančioms suvaldyti išlaidas elektros energijai, tačiau vengiančioms papildomų finansinių įsipareigojimų.

„Klientas tiesiog vartos elektros energiją fiksuota kaina, tuo pačiu atsiskaitydamas už mūsų investiciją į saulės elektrinę. Siūloma fiksuota elektros kaina yra pagrįsta ilgalaikiais rinkos lūkesčiais. Siekiame kurti ilgalaikę vertę – ateityje elektros kainai rinkoje, galbūt, sumažėjus, modelis vis tiek išliktų patrauklus ir naudingas mūsų klientams“, – sako L. Belickas.

Šiuo metu smulkiam ir vidutiniam verslui investuoti į atsinaujinančią energetiką ne visada paprasta, nes tam reikėtų prisiimti papildomų finansinių įsipareigojimų, sukaupti reikšmingą pradinę investicijų sumą, rūpintis leidimais, įvykdyti kitus formalius reikalavimus.

„Įmonėms labai svarbu tausoti savo kreditavimosi galimybes šiuo nestabiliu laikotarpiu – paskolų gali prireikti apyvartinėms lėšoms, pagrindinei veiklai vykdyti.

Mūsų siūlomas naujas nuomos sutarties, pagrįstos elektros gamyba ir suvartojimu, modelis leidžia investuoti į saulės elektrinę be paskolų ir veikti greitai bei efektyviai: „Orion Leasing“ suprojektuoja, pastato ir išnuomoja saulės elektrinę, o klientas atsiskaito vartodamas elektrą. Pasibaigus sutarties laikotarpiui elektrinė bus perleista klientui“, – teigia „Orion Leasing“ vadovas.

Bendrovė orientuosis į vidutinio dydžio, nuo 100 kW iki 1 MW galios saulės elektrinių vystymą. Saulės elektrinės bus statomos tik ant verslui priklausančių pastatų arba sklypuose energijos vartojimo vietoje. Rinkai siūlyti nutolusių elektrinių neplanuojama.

Šį sprendimą, leidžiantį verslui užsitikrinti savo atsinaujinančios energijos gamybos šaltinį fiksuotomis kainomis, „Orion Leasing“ siūlo kartu su atsirinktais partneriais – patyrusiais, ne vieną saulės elektrinę įrengusiais rangovais ir žinomiausiais įrangos gamintojais.

Kokybei skiriamas didelis dėmesys, nes tai – ilgalaikė investicija: pasibaigus sutarties laikotarpiui elektrinė taps kliento nuosavybe. Be to, klientai turės galimybę saulės elektrinę išsipirkti ir anksčiau laiko.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!