Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/83935/muskas-ruosiasi-blogiausiam-parduoda-milijonus-tesla-akciju/spausdinti/

Muskas ruošiasi blogiausiam – parduoda milijonus „Tesla“ akcijų

Publikuota: 2022-08-13 07:31
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Balandį „Tesla“ ir „SpaceX“ generalinis direktorius Elonas Muskas bandė nusipirkti „Twitter“ po to, kai tapo didžiausiu socialinės žiniasklaidos įmonės dalininku.

Tačiau visas sandoris tapo per didelis E. Muskui, ir dabar jis desperatiškai bando atsisakyti įsigyti socialinės žiniasklaidos įmonę, taip pat bandydamas išvengti 1 milijardo dolerių baudos.

Tačiau „Twitter“ nenori klausyti jokių neįpareigojančių E. Musko nesąmonių ir padavė jį į teismą, kad laikytųsi sutarties, o tai reiškia, kad jei teismas nuspręs „Twitter“ naudai, E. Muskui gali tekti pakloti 44 mlrd. USD, kuriuos iš pradžių siūlė už įmonę.

Dabar E. Muskas ruošiasi blogiausiam, nes šią savaitę atskleistos vertybinių popierių paraiškos rodo, kad Marso apsėstas magnatas nuo penktadienio pardavė 7,92 mln. „Tesla“ akcijų.

„The New York Times“ duomenimis, tai yra maždaug 7 milijardai dolerių.

„Twitter“ paskyroje, reaguodamas į naujienas, E. Muskas sakė, kad baigė pardavimą ir kad nori „išvengti avarinio „Tesla“ akcijų pardavimo“. Paklaustas, ar jis perpirks „Tesla“ akcijas, jei nepavyks sudaryti „Twitter“ sandorio, E. Muskas tiesiog atsakė „taip“.

Tačiau neturėtume tikėti jo žodžiu, nes E. Muskas išsižadėjo ankstesnio balandžio mėnesio pažado, kad jis „neplanavo daugiau TESLA pardavimų“, kai pardavė apie 8,5 mlrd. USD vertės savo akcijų, kad finansuotų „Twitter“ perėmimą.

Nuo to laiko Elonui daug kas pasikeitė, bet melas yra melas.

Tai paskutinis įvykių posūkis ekscentriškajam Muskui, kurio apgailėtinas elgesys per tebevykstantį „Twitter“ sandorį, pavyzdžiui, tinkle parašytas jaustukas, atsakyme „Twitter“ generaliniui direktoriui Paragui Agrawalui, neliko nepastebėtas teismo salėje, o „Twitter“ teisininkai cituoja jaustuką. Incidentas yra kaip įrodymas, kad E. Muskas niekino savo platformą.

Taigi E. Muskui gali tekti pradėti griežtinti savo finansus ir elgesį, jei nori, kad sandoris nepavirstų dar didesne nelaime, tačiau, atsižvelgęs į galimybę įkurti savo socialinės žiniasklaidos platformą „X.com“, jis tikriausiai ketina tai padaryti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!