Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/83437/luminor-uzbaige-e-prekybos-mokejimo-paslaugu-tiekejo-maksekeskus-isigijimo-sandori/spausdinti/

„Luminor“ užbaigė e. prekybos mokėjimo paslaugų tiekėjo „Maksekeskus“ įsigijimo sandorį

Publikuota: 2022-07-03 08:10
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Luminor Bank AS“ šiandien (liepos 1 d.) užbaigė 99 proc. pirmaujančio e. prekybos paslaugų tiekėjo Baltijos šalyse „Maksekeskus“ (MKK) akcijų įsigijimo sandorį. Šis įsigijimas sutvirtins „Luminor“ pozicijas sparčiai augančioje e. prekybos mokėjimo paslaugų rinkoje.

Apie MKK įsigijimo iš „Omniva“, „Inbank“ ir „Olsson & Nielsen Nordic“ sandorį buvo paskelbta vasario 1 dieną, jį jau patvirtino Estijos konkurencijos tarnyba ir Estijos finansų priežiūros tarnyba.

MKK e. prekybininkams ir jų klientams teikia saugius ir patogius mokėjimo sprendimus ir kitas su e. prekyba susijusias paslaugas Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Suomijoje. Bendrovė pastaraisiais metais sparčiai augo, vadovaujama įmonės vadovo Arto Lucaso. Šiuo metu ji aptarnauja daugiau nei 3100 aktyvių e. prekybininkų Baltijos šalyse.

MKK buvo įkurta 2012 metais Estijoje, kur šiuo metu ji užima didžiausią e. prekybos mokėjimų rinkos dalį. Bendrovei tapus „Luminor“ dalimi, jos augimas už Estijos ribų paspartės, tam pasitarnaus ir platus banko tinklas bei klientų bazė Latvijoje ir Lietuvoje. Artas Lucas lieka MKK vadovu ir po sandorio užbaigimo.

„Luminor“ vadovas Peteris Bosekas: „Šis sandoris atitinka mūsų augimo strategiją ir išplečia klientams siūlomų paslaugų portfelį. Įsigijimas sustiprins „Luminor“ pozicijas sparčiai augančiame e. prekybos mokėjimų sektoriuje ir išplės mūsų pasiūlymus smulkiam ir vidutiniam verslui. Mes nekantraujame pradėti dirbti su Artu ir jo komanda ir pasiūlyti inovatyvių sprendimų savo verslo klientams“.

„Omniva“ valdybos pirmininkas Martas Mägi: „Maksekeskus“ komanda atliko puikų darbą, už kurį mes esame dėkingi. Tikime, kad jų laukia daug naujų džiuginančių iššūkių, dėkojame akcininkams ir linkime sėkmės „Luminor“ komandai“.

„Luminor“ verslo bankininkystės vadovas Andrius Načajus: „Luminor“ tyrimai rodo, kad nemaža dalis Baltijos šalių smulkių ir vidutinių įmonių dar tik rengiasi išnaudoti prekybos internete privalumus. Mūsų patirtis Baltijos rinkose leis pagreitinti MKK plėtrą Latvijoje ir Lietuvoje bei sustiprins pozicijas Estijos smulkaus ir vidutinio verslo segmente“.

„Deloitte“ buvo sandorio finansų, mokesčių ir IT patarėjas, sandoryje taip pat dirbo investicinis bankas „Oaklins“ bei teisės firma „Sorainen“, kurie veikė kaip „Luminor“ patarėjai. „Maksekeskus“ finansų patarėjai buvo „Superia“, o teisės – „Cobalt“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!