Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/83422/startuoja-pasauline-jaguar-land-rover-programa-kurs-ir-diegs-naujos-kartos-technologijas/spausdinti/

Startuoja pasaulinė „Jaguar Land Rover“ programa: kurs ir diegs naujos kartos technologijas

Publikuota: 2022-06-30 19:55
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Jaguar Land Rover“ paskelbė naują „Open Innovation“ strategiją, kuria bus siekiama paspartinti naujos kartos technologijų kūrimą ir tvarumą. Ji padės plėtoti „Modern Luxury“ ateities viziją, skirtą bendrovės veiklai, įmonės partneriams bei klientams.

Startuoja pasaulinė „Jaguar Land Rover“ programa: kurs ir diegs naujos kartos technologijas
Gamintojo nuotr.

„Open Innovation“ strategija skatins bendradarbiauti su startuoliais, augančiomis verslo įmonėmis ir panašų požiūrį puoselėjančiomis organizacijomis, kurių veikla susijusi su elektrifikacija, junglumu, skaitmeninėmis paslaugomis, virtualiąja realybe, aukštosiomis technologijomis, gamyba, tiekimo grandinėmis ir tvarumu.

Įgyvendindamas naująją pasaulinę strategiją ir bendradarbiaudamas su verslo inovacijų platforma bei investuotoja „Plug and Play“, „Jaguar Land Rover“ Jungtinėje Karalystėje įkurs pirmąjį tokio pobūdžio inovacijų centrą. Be to, dvi atskiros partnerystės su „Cubo Itau“ ir „Firjan“ užtikrins prieigą prie dinamiškos Lotynų Amerikos startuolių ekosistemos.

Ši žinia yra dalis „Jaguar Land Rover“ strategijos „Reimagine“. Joje iškeltas tikslas tapti gamintoju, kuriančiu geidžiamiausius pasaulyje prabangius automobilius, skirtus net ir patiems išrankiausiems klientams.

Bendradarbiaujant su inovacijų kūrėjais ir pramonės ekspertais, „Open Innovation“ programa padės bendrovei identifikuoti skaitmenines paslaugas, produktus, įrankius ir procesus, leisiančius pasiekti užsibrėžtą tikslą – iki 2039-ųjų pasiekti neutralų įmonės veiklos poveikį klimato kaitos atžvilgiu ir kartu kurti naujas verslo vertės grandines.

Išbandys naujas technologijas ir verslo modelius

Kaip vienas „Plug and Play UK“ steigėjų ir partnerių, „Jaguar Land Rover“ kuria startuolių ir besiplečiančių įmonių ekosistemą, kuri leis sukurti naujų darbo vietų ir paskatins skaitmeninės ekonomikos vystymą. Ši platforma taip pat suteiks prieigą prie pasaulinio potencialių partnerių tinklo ir suteiks galimybę išbandyti naujas technologijas bei verslo modelius.

Centras įsikurs netoli „Jaguar Land Rover“ centrinės būstinės Vakarų Midlandse, Jungtinės Karalystės automobilių pramonės centre.

Dėl patikrintų sprendimų tokių automobilių kaip „Jaguar F-Type“ sportinės kupė ar kabrioleto vairuotojai visada bus technologinių galimybių priešakyje ir galės mėgautis ne tik išskirtinėmis vairavimo savybėmis, bet ir nepralenkiama pažanga.

„Jaguar Land Rover“ taip pat pasirašė bendradarbiavimo sutartis su dviem Brazilijos įmonėmis – „Cubo Itau“ ir „Firjan“. Brazilija yra svarbus verslo centras, atveriantis duris į klestinčią Lotynų Amerikos startuolių ekosistemą, be to, čia veikia ir viena „Jaguar Land Rover“ gamyklų.

San Paule įsikūrusiame „Cubo Itau“ šiuo metu triūsia šimtai startuolių, kurių vykdomos veiklos apima ne vieną svarbią pramonės šaką, pavyzdžiui, finansinių technologijų, žemės ūkio, sveikatos priežiūros ir mažmeninės prekybos. „Jaguar Land Rover“ atliks svarbų vaidmenį plėtojant „Cubo“ neseniai įkurtą „Smart Mobility Hub“ centrą – jis taps automobilių sektoriaus naujovių branduoliu.

„Firjan“ yra privati organizacija, atstovaujanti Rio de Žaneiro valstijos pramonės ir verslo sektoriams. „Firjan“, vienijanti 10 000 įmonių narių tinklą, glaudžiai bendradarbiaus su „Jaguar Land Rover“, kad suburtų pažangius automobilių gamybos procesus kuriančius startuolius ir suteiktų prieigą prie pažangių laboratorijų, kuriose bus vykdomos tyrimų ir plėtros programos.

„Pristatydamas „Open Innovation“ platformą, „Jaguar Land Rover“ orientuojasi į visą mobilumo ir tvarumo ekosistemą, kad galėtų pasiūlyti klientams neprilygstamą patirtį, drauge formuojant mūsų pramonės ateitį ir tiesiant į ją vedantį kelią. Ištyrinėsime visas galimybes – nuo pakartotinio baterijų naudojimo ir žiedinės ekonomikos iki naujų finansų, draudimo technologijų ir inovacijų bei skaitmeninių paslaugų. Visa tai derinsime su „Jaguar Land Rover“ sukurta „Modern Luxury“ vizija“, – teigia François Dossa, „Jaguar Land Rover“ strategijos ir tvarumo padalinio vykdomasis direktorius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!