Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/83393/e-muskui-pagrasinus-atleisti-dirbancius-nuotoliu-paaiskejo-tesla-biure-nepakanka-stalu/spausdinti/

E. Muskui pagrasinus atleisti dirbančius nuotoliu, paaiškėjo – „Tesla“ biure nepakanka stalų

Publikuota: 2022-06-29 11:45
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Elektromobilių gamyklos „Tesla“ generaliniam direktoriui Elonui Muskui liepus darbuotojams sugrįžti dirbti į biurus, antraip jie bus atleisti, paaiškėjo, kad įmonė darbuotojų sugrįžimui pasiruošė prastai. Kaip rašo, theverge.com, „Tesla“ gamyklos Fremonte, Kalifornijoje darbuotojams nepakanka automobilių stovėjimo vietų, stalų, o daliai darbą apsunkino prastas interneto ryšys.

E. Muskui pagrasinus atleisti dirbančius nuotoliu, paaiškėjo – „Tesla“ biure nepakanka stalų
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Nuo 2019 m. „Tesla“ darbuotojų skaičius padvigubėjo, dabar kompanijoje dirba 99,2 tūkst. žmonių. Kaip rašo „Reuters“, anksčiau šį mėnesį E. Muskas „Tesla“ vadovams pranešė, kad įmonė turi pristabdyti naujų darbuotojų samdymą visame pasaulyje ir sumažinti jų skaičių maždaug 10 proc.

Samdomi darbuotojai sudaro maždaug trečdalį bendrovės darbuotojų, nors nėra aišku, kiek jų dirba biure ar „Tesla“ gamyklose. Per pandemiją dauguma darbuotojų, kurie anksčiau dirbo Fremonto komplekse, kurį sudaro biurų pastatai ir gamykla, liko namie – bent jau iki tol, kol E. Muskas vėl visus sukvietė į biurą.

Dabartiniai „Tesla“ darbuotojai pasakojo, kad tie, kurie į darbą Fremonto gamykloje atvažiavo automobiliu, sunkiai rado vietą jam pasistatyti. Pranešama, kad kai kurie vietoje to pasirinko statyti automobilius netoliese esančioje stotyje, o tada į darbą juos nuvežė „Tesla“.

Biure, kaip rašo theverge.com, kai kurie darbuotojai net neturėjo kur atsisėsti, nes bendrovė per pandemiją nusprendė pakeisti kai kurių biuro patalpų paskirtį, taip pat neatsižvelgė į padidėjusį darbuotojų skaičių.

Nurodoma, kad situacija dėl stalų trūkumo buvo tokia bloga, kad vadovai kai kuriems darbuotojams vis tiek liepė dirbti iš namų. Maža to, net jei jie turėjo kur atsisėsti, belaidžio interneto ryšys buvo per silpnas, kad jie galėtų dirbti.

Birželio pradžioje E. Muskas laiške „Tesla“ ir kosminių technologijų bendrovės „SpaceX“ darbuotojams nurodė, kad jie privalo „biure praleisti ne mažiau kaip 40 valandų per savaitę.“

Tie, kurie to nedarys, bus atleisti, rašė jis laiške, kurį gavo laikraštis „The New York Times“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!