Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/83246/nurodyta-nauja-ethereum-kasimo-laidotuviu-data/spausdinti/

Nurodyta nauja Ethereum kasimo „laidotuvių“ data

Publikuota: 2022-06-15 13:17
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Populiarios kriptovaliutos kūrėjai nurodė Ethereum blokų grandinės perėjimo prie „Proof-of-Stake“ modelio laiką, o tai reiškia, kad atsisakoma skaitmeninių žetonų kasimo. Procesas, kuris turėtų sumažinti elektros energijos suvartojimą tinkle 99%, iš pradžių buvo numatytas rugpjūtį, tačiau neseniai buvo nukeltas vėlesniam laikui.

Nurodyta nauja Ethereum kasimo „laidotuvių“ data

„Bloomberg“ teigimu, šių metų rugsėjį arba spalį bus paleistas specialus algoritmas, dėl kurio ETH kasimas tampa beveik neįmanomas. „Blockchain“ kūrėjų koordinatorius Timas Beiko sakė, kad komanda Ropsten potinklyje jau surengė „generalinę repeticiją“. Anot jo, tikimybė atidėti Proof-of-Work atsisakymo terminus kitiems metams yra ne didesnė kaip 10 proc.

Dabar kūrėjai yra užsiėmę taisydami klaidas, aptiktas bandomuoju atitinkamos programinės įrangos paleidimo metu. Naujienos paskelbimo metu „Ethereum“ kursas, „CoinMarketCap“ duomenimis, buvo 1152 USD už „monetą“. Palyginimui, 2021 m. lapkritį 1 ETH įsigijimas vartotojams kainavo 4812 USD. Nuo to laiko šios kriptovaliutos kaina niekada nepasiekė tokios vertės, o nuo gegužės 8 dienos nuosekliai mažėjo su nedideliais periodiniais „atšokimais“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!