Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/83196/prie-infobalt-ir-jos-ikurtos-proptech-lt-grupes-prisijunge-ir-eika/spausdinti/

Prie „Infobalt“ ir jos įkurtos „PropTech LT“ grupės prisijungė ir „Eika“

Publikuota: 2022-06-10 13:26
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt / Pranešimas spaudai

Asociacijos „Infobalt“ kartu su „Civinity“ įkurta skaitmeninių technologijų plėtros NT sektoriuje grupė „PropTech LT“ plečiasi – prie grupės prisijungė viena didžiausių NT plėtros ir valdymo įmonių „Eika“, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Infobalt“ asociacijoje įsteigta „PropTech LT“ grupė, jungianti nekilnojamo turto (NT) plėtros ir valdymo, IT įmones, startuolius ir mokslo įstaigas, yra NT skaitmeninių inovacijų, kompetencijų centras ir bendradarbiavimo platforma.

„Skaitmeninių technologijų poreikis auga visose srityse. NT valdymas – vienas iš imliausių joms sektorių, kur šios technologijos padeda ir efektyviau išnaudoti turimus NT ir energijos resursus, mažinti poveikį aplinkai, ir kurti naujus verslo modelius. Mūsų, „Infobalt“ žingsnis įkurti „PropTech LT“ grupę, kuri taptų tiltu tarp skaitmeninių technologijų ir NT valdymo ekspertų buvo savalaikis. Džiaugiamės plėtra, kad prisijungia „Eika“, kuri reikšmingai sustiprins mūsų grupę“, – sako „Infobalt“ direktorius Mindaugas Ubartas.

„Nesibaimindami galime sakyti, kad „Eika“ yra viena iš proptech pradininkių Lietuvoje ir Baltijos šalyse, o inovacijos yra mūsų DNR. Nuo 2017 metų inovacijų diegimą struktūrizavome pasitelkdami Inovacijų programą. Per šį laikotarpį sukūrėme ne vieną NT technologinį ar naujo verslo modelio sprendimą, kuriuos naudojame patys ir esame pasirengę pasiūlyti rinkai, įmonės viduje rengiame idėjų turnyrus, su partneriais organizuojame hakatonus, kuriuose gimusias idėjas imame plėtoti ir įgyvendinti.

Todėl prisijungimas prie „Infobalt“ ir „PropTech LT“ darbo grupės yra logiškas, tiek mums, tiek asociacijai kuriantis vertę žingsnis“, – teigia nekilnojamojo turto plėtros ir valdymo įmonės „Eika“ generalinis direktorius Domas Dargis.

Pernai rugpjūtį įsteigtos „PropTech LT“ grupės veiklos pagrindinės kryptys yra pastatų valdymo ir stebėsenos procesų skaitmeninimas, vieningos informacinės sistemos kūrimas, gerosios pastatų valdymo praktikos savivaldybėse kūrimas, tvarumo standartai ir išmanieji miestai.

„Infobalt“ „PropTechLT“ grupės veikloje šiuo metu dalyvauja 16 įmonių ir organizacijų: „Eika“, „Civinity“, „Infoera“, „In Re“, „Hnit Baltic“, „Citify“, „Pingin“, „Cobalt“, „CGI“, „Terra Modus“, „Horion Digital“, „Untu“, „EMbank“ „Microsoft“, Kauno technologijos universiteto Statybos ir architektūros fakultetas, Vilniaus Gedimino technikos universitetas. Tarp grupės partnerių – LR Aplinkos ministerija, Vilniaus miesto savivaldybė, Registrų centras, Lietuvos savivaldybių asociacija, VšĮ „Atnaujinkime miestą“, Vyriausybės strateginės analizės centras (STRATA).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!