Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/82922/green-genius-uzsitikrino-38-5-mln-euru-finansavima-66-mw-saules-elektrinems-lenkijoje/spausdinti/

„Green Genius“ užsitikrino 38,5 mln. eurų finansavimą 66 MW saulės elektrinėms Lenkijoje

Publikuota: 2022-05-19 19:21
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt / Pranešimas spaudai

Atsinaujinančiosios energetikos bendrovė „Green Genius“ ir Londono „Sequoia Economic Infrastructure Income Fund Limited“ („Sequoia“) sudarė 175 mln. zlotų (t. y. 38,5 mln. eurų) finansavimo sutartį, skirtą 66 MW saulės elektrinių statyboms Lenkijoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Green Genius“ saulės elektrinė / „Green Genius“ nuotr.
„Green Genius“ saulės elektrinė / „Green Genius“ nuotr.

„Mums šis sandoris svarbus tuo, kad išplečiame savo investicijų spektrą į atsinaujinančių išteklių sektorių, taip pat svarbiu metu padidiname savo veiklos geografiją“, – teigia Dolfas Kohnhorstas, partneris iš bendrovės „Sequoia“.

Aštuoniose Europos šalyse veikianti atsinaujinančiosios energetikos bendrovė „Green Genius“ 66 MW elektrines Lenkijoje planuoja baigti statyti 2023 m. pradžioje. Tai pirmas „Green Genius“ ir „Sequoia Economic Infrastructure Income Fund“, kotiruojamos Londono vertybinių popierių biržoje, sandoris. Nuo 2019 m. „Green Genius“ Lenkijoje jau įgyvendino tris saulės elektrinių projektus, kurių bendra suminė galia sudaro 128,1 MW.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!