Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/82866/tekstas-smulkiu-sriftu-sukele-audra-coinbase-bankroto-atveju-paimtu-kriptovaliutas-is-savo-vartotoju-piniginiu/spausdinti/

Tekstas smulkiu šriftu sukėlė audrą: „Coinbase“ bankroto atveju paimtų kriptovaliutas iš savo vartotojų piniginių?

Publikuota: 2022-05-15 17:24
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

JAV bendrovė „Coinbase“ teigia, kad jei ji bankrutuotų, ji galėtų užgrobti savo vartotojų kriptovaliutą. Suprantama, visi dėl to supyko.

Tekstas smulkiu šriftu sukėlė audrą: „Coinbase“ bankroto atveju paimtų kriptovaliutas iš savo vartotojų piniginių?
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Panašu, kad kriptovaliutų keitimo platformą valdanti bendrovė „Coinbase“ į savo naujausią pajamų ataskaitą tyliai įtraukė abipusę rizikos sąlygą įmonės žlugimo atveju.

Kaip pastebėjo „Fortune“, „Coinbase“ ketvirčio pajamų ataskaitoje, kurioje išsamiai aprašomi ir 430 mln. USD nuostoliai, ir 19 procentų vartotojų sumažėjimas per mėnesį, smulkiu šriftu paaiškinama, kad jei įmonė bankrutuotų, ji galbūt galėtų paimti visą kriptovaliutą, esančią savo vartotojų piniginėse.

Poskyryje, kuriame pažymima, kad bendrovė šiuo metu iš viso turi 256 milijardus dolerių kriptovaliutų ir kad „Coinbase“ bankroto atveju jos vartotojai taptų „bendraisiais neužtikrintais kreditoriais“ ir „kriptovaliutų turtui, kurį saugome savo klientų vardu gali būti iškelta bankroto byla“.

Ar verta nerimauti?

Po to, kai žmonės aptiko keistą tekstą smulkiu šriftu ir, suprantama, supyko, „Coinbase“ generalinis direktorius Brianas Armstrongas pabandė numalšinti jų susirūpinimą žinute „Twitter“ tinkle.

„Jūsų lėšos „Coinbase“ yra saugios“, – „Twitter“ rašė B. Armstrongas, „kaip visada“.

Jis pridūrė, kad bendrovė „nėra ant bankroto rizikos ribos“ ir įtraukė rizikos sąlygą tik dėl naujo Vertybinių popierių ir biržos komisijos reikalavimo.

„Šis paaiškinimas prasmingas, nes šios teisinės apsaugos priemonės nebuvo išbandytos teisme konkrečiai kriptovaliutų turtui“, – tęsė B. Armstrongas ir pridūrė, kad „vis dėlto įmanoma, kad ir kaip mažai tikėtina, kad teismas nuspręstų klientų turtą laikyti įmonės dalimi bankroto bylose, net jei tai kenktų vartotojams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!