Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/82865/muskas-sako-kad-twitter-sandoris-sustabdytas-po-pranesimo-apie-netikras-paskyras/spausdinti/

Muskas sako, kad „Twitter“ sandoris „sustabdytas“ po pranešimo apie netikras paskyras

Publikuota: 2022-05-14 17:21
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LRT.lt

Elonas Muskas teigia, kad jo sandoris dėl „Twitter“ įsigijimo „laikinai sustabdytas“ po to, kai socialinis tinklas pranešė, kad netikros paskyros sudaro mažiau nei 5 proc. iš 226 mln. aktyvių vartotojų, iš kurių galima gauti pajamų per dieną. „Tesla“ vadovas, kuris siūlė pirkti „Twitter“ už 44 mlrd. dolerių, tviteryje paskelbė nuorodą į gegužės 2 d. Reuters pranešimą apie „Twitter“ pateiktą informaciją, sakydamas, kad nori pamatyti bendrovės skaičiavimus, rašo „The Verge“.

Muskas sako, kad „Twitter“ sandoris „sustabdytas“ po pranešimo apie netikras paskyras
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

„Twitter“ sandoris laikinai sustabdytas, kol bus pateikta išsami informacija, patvirtinanti skaičiavimus, kad netikros ir (arba) suklastotos paskyros iš tiesų sudaro mažiau nei 5 proc. naudotojų“, – tviteryje parašė E. Muskas.

Šiuo metu „Twitter“ akcijų kaina dėl šios naujienos smuko 19 proc., o „Tesla“ – 5 proc.

Ir anksčiau „Twitter“ turėjo problemų su matematika. Prieš kelias savaites pelno ataskaitoje ji teigė, kad trejus metus iš eilės apskaičiavo per daug savo dienos naudotojų. Įmonė teigė, kad dėl techninės klaidos ji skaičiavo kelias paskyras kaip aktyvias, nors jos buvo susietos su vienu naudotoju, ir dėl to kiekvieną ketvirtį neteisingai suskaičiuodavo iki 1,9 mln. naudotojų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!