Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/82813/lockheed-martin-skelbia-kiek-per-metus-pagamina-javelin-ir-kaip-greitai-gales-padvigubinti-gamyba/spausdinti/

„Lockheed Martin“ skelbia, kiek per metus pagamina „Javelin“ ir kaip greitai galės padvigubinti gamybą

Publikuota: 2022-05-10 21:07
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

„Javelin“ raketų paklausa dabar didžiulė. Ukrainiečiai įrodė, kad šios raketos efektyviai naikina rusų tankus. Išaugusi Rusijos keliama grėsmė dabar verčia Europą ginkluotis. Be to, reikia atkurti rezervus, nes nemažai „Javelin“ raketų iškeliavo į Ukrainą.

„Lockheed Martin“ skelbia, kiek per metus pagamina „Javelin“ ir kaip greitai galės padvigubinti gamybą
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Amerikiečių ginklų gamintojas „Lockheed Martin“ atskleidė, kad ketina beveik padvigubinti „Javelin“ raketų gamybos apimtis. Per metus dabar pagaminama maždaug 2100 „Javelin“ prieštankinių raketų. Per kelis metus tikimasi pasiekti 4000 „Javelin“ raketų metines gamybos apimtis.

„Lockheed Martin“ prognozuoja ir kitų ginkluotės sistemų paklausos augimą. Rusija pažadino Vakarus ir privertė juos vėl susimąstyti apie gynybą. Tačiau 4000 „Javelin“ raketų per metus vis tiek yra labai mažai – prireiktų labai daug metų, kad Ukrainą remiančios šalys atkurtų savo arsenalus.

„Javelin“ raketos stiprybė – gebėjimas smūgiuoti tankams iš viršaus. Ten, kur tanko šarvai yra silpniausi. Rusai guodžiasi, kad „Javelin“ prastai veikia mieste – tarp pastatų sunkiau pakilti į reikiamą aukštį, kad raketa galėtų suduoti smūgį iš viršaus. Tačiau „Javelin“ gerai veikia beveik visomis sąlygomis, o ukrainiečiai naudoja ir NLAW raketas, kurių skrydžio trajektorija yra žemesnė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!