Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/82715/lg-skelbia-2022-m-pirmojo-ketvircio-finansinius-rezultatus/spausdinti/

LG skelbia 2022 m. pirmojo ketvirčio finansinius rezultatus

Publikuota: 2022-05-03 16:23
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„LG Electronics Inc.“ (LG) paskelbė, kad 2022 m. pirmojo ketvirčio konsoliduoti pardavimai siekė 21,11 trilijono KRW (17,53 mlrd. JAV dolerių) – tai didžiausios ketvirčio pajamos bendrovės istorijoje. 1,88 trilijono KRW (1,56 mlrd. JAV dolerių) veiklos pelnui teigiamos įtakos turėjo pajamos iš autorinių atlyginimų, kurias iš dalies pakoregavo vienkartinės darbo jėgos restruktūrizavimo išlaidos.

LG skelbia 2022 m. pirmojo ketvirčio finansinius rezultatus

Palyginti su pirmuoju ketvirčiu prieš metus pajamos išaugo 18,5 proc., o pelningumas – 6,4 proc., o tai rodo labai didelę LG buitinės technikos paklausą, nes vartotojai visame pasaulyje ir toliau rūpinasi sveikesniu gyvenimu, energijos vartojimo efektyvumu ir namų atnaujinimu. Transporto priemonių komponentų verslo padalinio pardavimai išaugo dėl didesnės automobilių dalių paklausos, atsiradusios dėl proaktyvaus ir prevencinio reagavimo į automobilių puslaidininkių trūkumą.

„LG Home Appliance & Air Solution Company“ pirmojo ketvirčio pardavimai siekė 7,97 trilijono KRW (6,62 milijardo JAV dolerių), o veiklos pelnas – 447,60 milijardo KRW (371,68 milijono JAV dolerių). Palyginti su tuo pačiu praėjusių metų ketvirčiu, pardavimai išaugo 18,8 proc., ir tai buvo didžiausios šio verslo padalinio ketvirčio pajamos. Stabilų augimą daugiausia lėmė geri aukščiausios klasės prietaisų ir naujų kategorijų, pavyzdžiui, higienos gaminių, naudojančių garų technologiją, rezultatai. Tikimasi, kad prietaisų verslas ir toliau augs plečiant pardavimus užsienyje naujose prietaisų kategorijose.

„LG Home Entertainment Company“ pardavimai siekė 4,06 trilijono KRW (3,38 milijardo JAV dolerių), o veiklos pelnas – 188,40 milijardo KRW (156,44 milijono JAV dolerių). Pardavimai, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, padidėjo 1,4 proc., nes Europoje ir Šiaurės Amerikoje išliko aukščiausios kokybės produktų, įskaitant OLED ir didelio ekrano televizoriaus, paklausa. Verslo padalinys tikisi tolesnio augimo plečiant aukščiausios kokybės televizorių, įskaitant LG OLED televizorius, QNED televizorius ir didelės įstrižainės televizorius, pardavimus.

„LG Vehicle Component Solutions Company“ pirmojo ketvirčio pardavimai siekė 1,88 trilijono KRW (1,56 milijardo JAV dolerių). Palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu pardavimai padidėjo 8,5 proc., o tai atspindi prevencinį atsaką į automobilių puslaidininkių trūkumą. Verslo padalinio pirmojo ketvirčio veiklos nuostolis sumažėjo iki 6,30 mlrd. KRW (5,23 mln. JAV dolerių), o bendrovė, siekdama toliau didinti pelningumą, įgyvendino geresnį sąnaudų valdymą.

„LG Business Solutions Company“ pirmojo ketvirčio pajamos padidėjo 2,02 trilijono KRW (1,67 milijardo JAV dolerių), t. y. 23,7 proc., palyginti su praėjusiais metais, daugiausia dėl to, kad akademinio sezono pradžioje išliko produktų, pavyzdžiui, monitorių ir asmeninių kompiuterių, paklausa bei atsigavo B2B segmentas, taip pat pagerėjo produktų konkurencingumas ir veiklos efektyvumas.

2022 m. pirmojo ketvirčio valiutų kursų paaiškinimas
„LG Electronics“ neaudituoti ketvirčio pajamų rezultatai pagrįsti TFAS (Tarptautiniais finansinės atskaitomybės standartais) 2022 m. kovo 31 d. pasibaigusiam trijų mėnesių laikotarpiui. Sumos Korėjos vonais (KRW) perskaičiuotos į JAV dolerius (USD) pagal atitinkamo ketvirčio trijų mėnesių laikotarpio vidutinį kursą – 1204,26 KRW už 1 USD.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!