Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/8240/niujorko-gyventojui-paskirta-maksimali-11-metu-bausme-uz-brukalu-siuntinejima-aol-vartotojams/spausdinti/

Niujorko gyventojui paskirta maksimali, 11 metų, bausmė už brukalų siuntinėjimą AOL vartotojams

Publikuota: 2007-06-13 08:41
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Critical Security

Manhetene vykusiame federaliniame teisme buvo nustatyta, kad 26-erių metų amžiaus Adam Vitale pažeidė brukalų siuntinėjimą draudžiantį įstatymą. Jis buvo pagautas derybų su vyriausybės informatoriumi metu. Adam Vitale derybų metu sutiko išsiuntinėti brukalus AOL vartotojams, kuriuose būtų reklamuojama kompiuterį apsauganti programa ir už tai paprašė 50% pelno, gauto pardavus minėtą programinę įrangą.

Pasak prokurorų, Adam Vitale ir Todd Moeller sugebėjo apeiti AOL brukalų filtrų sistemą persiųsdami el. paštą per kelis skirtingus serverius ir taip pat pakeitė elektroninių laiškų antraštes, kad nebūtų įmanoma nustatyti iš kur jie atsiųsti.

Moeller išdavė informatoriui, kad brukalų siuntinėjimui naudoja 40 skirtingų serverių ir per mėnesį užsidirba daugiau nei 40,000 dolerių (103,200 litų).

Kaltintojas teigė, kad per mažiau nei savaitę Vitale ir Moeller išsiuntė brukalus daugiau nei 1 277 000 adresų, priklausančių AOL vartotojams.

Vitale Rugsėjo 13-ają bus įkalintas 11 metų. Moeller bausmė dar nepaskirta, tačiau jam buvo pareikšti tokie patys kaltinimai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!