Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/8234/pirmasis-informacijos-saugumo-valdymo-sistemos-standarto-iso-27001-sertifikatas-baltijos-salyse-lietuvos-bendrovei/spausdinti/

Pirmasis informacijos saugumo valdymo sistemos standarto ISO 27001 sertifikatas Baltijos šalyse - Lietuvos bendrovei

Publikuota: 2007-06-12 11:50
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Synergy Consulting, UAB

Informacijos apsaugos ir IT paslaugų valdymo bendrovė „Synergy Consulting“ pirmoji Baltijos šalyse gavo oficialų sertifikatą, kuris patvirtina, kad visa įmonės veikla atitinka informacijos saugumo reikalavimus pagal tarptautinį ISO 27001 standartą.

„Synergy Consulting“ auditą atliko ir išdavė sertifikatą tarptautinė sertifikavimo bendrovė „Bureau Veritas Certification“.

„Mūsų žiniomis, esame pirmieji Baltijos šalyse, gavę šį aukštai vertinamą sertifikatą, - sako Tyrūnas Jokubauskas, „Synergy Consulting“ vadovas. – Mums ir mūsų klientams jis reiškia kokybės žymą, patvirtinančią, kad dirbame pagal pasaulinius standartus“.

„Pirmasis ISO 27001 standarto patvirtinimas – gera naujiena valstybei, siekiančiai demonstruoti savo šalies pažangą ir konkurencines galimybes pasaulinėje IT ir informacijos verslo rinkoje, - sako Aloyzas Mikšys, UAB „Bureau Veritas Lit“ sertifikavimo skyriaus „Bureau Veritas Certification“ vadovas. – Reikalavimai šio standarto atitikimui yra pakankamai griežti ir reikalauja pasitempti net ir IT srityje pažangias kompanijas“.

ISO 27001 sertifikatas išduodamas kompanijoms, kurios saugiai valdo savo klientų turtą -informaciją. Kompanija turi atitikti net 133 griežtus informacijos saugumo reikalavimus. „Synergy Consulting“ vadovo žiniomis, ISO 27001 paskutiniu metu siekia vis daugiau Rytų ir Vidurio Europos kompanijų. „Šios sertifikacijos banga po kiek laiko gali pasiekti ir Baltijos valstybes“, - sako T.Jokubauskas. – „ISO 27001 sertifikatas mums reiškia, kad kompanija puikiai išlaikė informacijos

saugumo „egzaminą“. Tai tarsi diplomas, rodantis, kad vadovybė, verslo partneriai, klientai ir auditoriai pasitiki kompanijos vykdoma informacijos saugumo politika ir taikomomis vadybos priemonėmis“.

ISO 27001 standartas sukurtas ir 2005 m. spalio mėn. patvirtintas Tarptautinės standartizacijos organizacijos (ISO). Jis pakeitė ir išplėtė iki tol septynerius metus naudotą Didžiosios Britanijos standartą BS 7799-2.

Šiuo metu pasaulyje išduota apie 4 tūkstančius ISO 27001 ir BS 7799-2 standarto atitikties sertifikatų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!