Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/8228/uz-sukciavima-interneto-aukcione-400-tukst-jav-doleriu-bauda/spausdinti/

Už sukčiavimą interneto aukcione - 400 tūkst. JAV dolerių bauda

Publikuota: 2007-06-12 10:15
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Interneto aukcione „eBay“ brangenybėmis prekiaujanti bendrovė „EMH Group“ už prekybos pažeidimus nubausta 400 tūkst. JAV dolerių bauda. Taip pat teismo nutarimu jos veikla sustabdyta 4 metams.

„EMH Group“ nubausta už nelegaliai interneto aukcionuose keltas prekių kainas. Pranešama, kad per metus nusižengusios bendrovės darbuotojai nelegaliai prekių kainas kėlė daugiau nei 230 tūkst. kartų. Tokių sandėrių vertė viršija 5 mln. JAV dolerių.

Bendrovės advokatas nepripažino klientų kaltės ir teigė, kad baudą „EMH Group“ sutiko sumokėti tik norėdama išvengti ilgo bylinėjimosi teisme. Bylą į viešumą iškėlė pati „eBay Inc“. Taip didžiausia pasaulyje interneto aukcionų bendrovė vartotojams siekia parodyti savo politiką sukčiautojų atžvilgiu.

„Netoleruojame nusikaltėlių ir aktyviai padedame teisėsaugai nubausti tuos, kurie apgaudinėja mūsų klientus“ – teigė „eBay“ atstovė Nichola Sharpe.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!