Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/8226/baltic-amadeus-kurs-modernia-draudimo-rinkos-stebejimo-sistema/spausdinti/

„Baltic Amadeus“ kurs modernią draudimo rinkos stebėjimo sistemą

Publikuota: 2007-06-12 09:36
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Baltic Amadeus, UAB

Informacinių technologijų (IT) bendrovė „Baltic Amadeus“ laimėjo atvirą konkursą Draudimo rinkos duomenų apdorojimo ir analizės informacinės sistemos „Išankstinio perspėjimo sistema“ sukūrimui ir diegimui. „Baltic Amadeus“ ir LR draudimo priežiūros komisijos pasirašytos sutarties vertė siekia apytiksliai 1,3 mln. litų.

Konkurso būdu perkamų paslaugų vienas iš svarbiausių uždavinių yra sukurti informacinę sistemą, kuri leistų Draudimo priežiūros komisijai stebėti padėtį draudimo rinkoje, analizuoti draudimo rinkos dalyvių pateikiamus duomenis, laiku pastebėti ir operatyviai sureaguoti į nepageidaujamas situacijas.

„Pasibaigus projektui Draudimo priežiūros komisija turės šiuolaikišką įrankį stebėti draudimo rinkos dalyvių veiklą ir ją analizuoti. Tai leis komisijai padidinti veiklos operatyvumą,“ - teigė „Baltic Amadeus" prezidentas Viktoras Tonkich.

Sistemos dalis, skirta Draudimo priežiūros komisijos veiklos planavimui ir draudimo rinkos analizei, bus kuriama naudojantis moderniomis ir pasaulyje pripažintomis Cognos technologinėmis priemonėmis. Operatyviam ir saugiam duomenų surinkimui iš įvairių informacijos nešėjų (el. paštas, popieriniai dokumentai ir pan.), o taip pat sukauptų duomenų saugojimui bus naudojamos įvairios IBM technologijos.

„Džiaugiamės, kad pavyko pateikti efektyviausią sprendimą ir ekonomiškai naudingiausią konkurso pasiūlymą, nes konkurentai buvo tikrai rimti ir patyrę informacinių sistemų kūrime,“ - sakė V. Tonkich. Anot jo, „Baltic Amadeus“ kvalifikacija ir ilgametė patirtis, kuriant įvairius IT sprendimus, leidžia nuolatos konkuruoti su žinomiausiomis Lietuvos informacinių sistemų kūrėjomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!