Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/81569/jaguar-krachas-automobiliu-rinkoje-tokiu-tragisku-rezultatu-nemateme-jau-beveik-desimtmeti/spausdinti/

„Jaguar“ krachas automobilių rinkoje: tokių tragiškų rezultatų nematėme jau beveik dešimtmetį

Publikuota: 2022-01-25 13:04
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Didžiosios Britanijos automobilių gamintojas „Jaguar Land Rover“ išgyvena ne pačius geriausius laikus, o tai puikiai iliustruoja paskutinio 2021 metų ketvirčio rezultatai. Naujausia statistika atskleidžia, jog bendrovė pasiekė jau seniai neregėtas žemumas.

„Jaguar“ krachas automobilių rinkoje: tokių tragiškų rezultatų nematėme jau beveik dešimtmetį

Prekinio ženklo „Jaguar“ pardavimai 2021 metų pabaigoje pasiekė rezultatus, kokių nebuvo užfiksuota dar nuo 2013 metais. Pranešama, kad paskutinio ketvirčio metu buvo parduota vos 14 407 automobiliai. Teigiama, jog bendrovė daugiausiai dėmesio skyrė „Land Rover“ vardu pažymėtiems produktams, kurie yra pelningesni nei „Jaguar“.

Kaip jau minėjome, paskutinį kartą tokie blogi pardavimai buvo užfiksuoti 2013 metų pabaigoje. Vertėtų prisiminti ir tai, jog būtent tais metais „Jaguar“ ir „Land Rover“ buvo sujungta į vieną kompaniją. Anuomet, tokių veiksmų ėmėsi „Tata Motors“, kuri perpirko šiuos du prekinius ženklus iš „Ford Motors“, dar 2008 metais.

Įdomu ir tai, jog 49 proc. sumažėję pardavimai yra žymiai blogesnis rezultatas nei 2020 metais, kuomet daugelis pasaulio valstybių užsidarė dėl COVID-19 pandemijos.

„Mūsų tikslas yra parduoti tinkamus automobilius“, – dar lapkritį kalbėjo kompanijos vyriausiasis finansininkas Adrianas Mardellas, kuris taip ir nepaminėjo jokių konkrečių modelių.

Nors „Jaguar Land Rover“ ir koncentravosi ties gerokai pelningesniais „Land Rover“, įskaitant ir „Range Rover“ variantus, tačiau paskutinio praėjusių metų ketvirčio metu užfiksuotas ir pastarųjų modelių pardavimų mažėjimas. Spalio – gruodžio mėnesiais automobilių pardavimai smuko 35 proc., o tai yra tik 65 719 vienetai.

„Jaguar“ krachas automobilių rinkoje: tokių tragiškų rezultatų nematėme jau beveik dešimtmetį

Žvelgiant į visus 2021 metus, „Jaguar Land Rover“ pardavimai sumažėjo 1,2 proc., o tai reiškia, jog buvo parduota 420 856 automobiliai. Kalbant tik apie „Jaguar“ pardavimus – jie sumažėjo 16 proc., tačiau, kaip jau minėjome, didžiausias nuopuolis užfiksuotas metų pabaigoje, kuomet buvo parduota vos 17 proc. šio prekės ženklu automobilių. „Land Rover“ metiniai pardavimai augo 3,4 proc.

Pramonės asociacija ACEA skelbia, jog „Jaguar“ pardavimai Europoje, Jungtinėje Karalystėje ir ELPA valstybėse sumažėjo 19 proc., kas sudaro tik kiek daugiau nei 38 tūkst. parduotų transporto priemonių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!