Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/81534/nuo-vienos-nedideles-komandos-iki-5g-rysio-diegimo-ekspertu/spausdinti/

Nuo vienos nedidelės komandos iki 5G ryšio diegimo ekspertų

Publikuota: 2022-01-21 19:29
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Tarptautinė kompanija „UBConnect“ yra rinkoje pirmaujanti skaitmeninės infrastruktūros ir 5G tinklo diegėja mobiliesiems operatoriams Norvegijoje. Drauge su partneriais kompanija projektuoja, stato ir atnaujina naujos kartos mobiliųjų tinklų bazines stotis. Statybų inžinerijos ir inovatyvių sprendinių įmonė „Caverion Lietuva“ jau daugiau nei 7-eri metai yra „UBConnect“ strateginė partnerė šioje srityje.

„UBConnect“ ir „Caverion Lietuva“ partnerystė

„Mūsų verslo partnerystės ryšiai užsimezgė 2015 metais, kai keitėsi rinkos situacija Lietuvoje, o tuo metu „UBConnect“ jau turėjo ambicingą planą įsilieti į Skandinavijos rinką. Pradžioje buvo visko, tačiau, pradėjus dirbti kartu, darbai dėliojosi į savo vietas. Visa tai lėmė puikiai išdirbtas verslo planas, tinkamos techninės kompetencijos ir vienodas tikslo suvokimas“, – prisiminimais dalinasi tuometinio Telekomunikacijų skyriaus vadovas Audrius Rukanskas.

Vienas iš verslo sėkmės komponentų yra lygiavertiški santykiai su partneriais, dar kitaip vadinamas atviros knygos principas (angl. Open book), kuomet verslas yra grįstas atviru bendravimu, skaidrumu ir pagarba. Kaip teigia A. Rukanskas, prieš septynerius metus „Caverion Lietuva“ išsiuntė savo pirmą aukštalipių brigadą į Norvegiją, o vėliau ir projekto koordinatorių į Belgradą – užsakovo būstinę, kur buvo supažindinti su būsimo užsakovo vidine virtuve, verslo procesais. Mums buvo keliamas vienintelis reikalavimas – užtikrinti aukštą darbų kokybę ir našumą. Nuo pirmo susitikimo buvo aišku, kad mūsų organizacijų vertybių skalė ir pasaulėžiūra sutampa. Šiandien jau turime 10 nepriklausomų brigadų, kurios nuolat dirba visoje Norvegijos teritorijoje.

5G ryšio galia

Norvegijoje „Caverion Lietuva“ specialistai rūpinasi ne tik esamų telekomunikacinių ryšių priežiūra, bet ir diegia 5G ryšį tiek mažuose ir atšiauriuose Norvegijos kalnuotuose regionuose, tiek ir didžiuosiuose miestuose. Anot A. Rukansko, 5G ryšys yra tikras technologijų flagmanas, kuris duomenų bei informacijos rinką perkelia į aukštesnę dimensiją. Galima tik didžiuotis tuo, kad jau šiandien mes esame 5G tinklo diegėjai ir užtikrintai galime teigti, jog esame šios srities profesionalai. Kuomet Lietuvoje pajudės 5G ryšio diegimo procesas, mes jau turėsime įgiję vertingos patirties šioje srityje, kurią galėsime pritaikyti ir Lietuvoje.

Ateities planai

„UBConnect“ intensyviai įgyvendina užsibrėžtą tikslą per ateinančius kelis metus sujungti 5G tinklu ne tik Norvegiją, bet ir kitus Europos miestus. Anot „UBConnect“ vadovo Lasse B. Bjørgan, „Caverion Lietuva“ organizacija yra pagrindinis partneris bendrame kelyje į sėkmę Norvegijoje. Ateityje planuojama tęsti ilgamečio bendradarbiavimo strategiją ir drauge su partneriais tapti lyderiais kiekvienoje rinkoje, į kurią tik įžengsime.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!