Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/81497/elektromobiliu-dalijimosi-imone-spark-technologies-uzsitikrino-30-mln-euru-investicija-is-gem/spausdinti/

Elektromobilių dalijimosi įmonė „Spark Technologies“ užsitikrino 30 mln. eurų investiciją iš GEM

Publikuota: 2022-01-19 08:31
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt / Pranešimas spaudai

Lietuvoje įsteigta įmonių grupė „SPARK Technologies“, Europos šalyse teikianti elektromobilių dalijimosi paslaugą, pasirašė sutartį dėl 30 mln. eurų kapitalo įsipareigojimų su Liuksemburge įsteigta alternatyviųjų investicijų grupe „GEM Global Yield LLC SCS“. Šios lėšos suteikiamos akcijų įsigijimo garantijai per 36 mėn. laikotarpį, kuomet bus pradėta pirminė vieša prekyba (IPO) SPARK akcijomis, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Susitarimas su GEM užtikrino planuojamo SPARK IPO sėkmingumą. Faktas, jog GEM pasirinko investuoti į mūsų bendrovę, yra mūsų veiklos perspektyvumo ir investuotojų užtikrintumo, jog įmonė smarkiai augs ir iki IPO, įrodymas. SPARK, turėdama finansavimo po viešos akcijų prekybos pradžios garantijas, galės toliau stiprinti savo veiklą“, – sakė įmonės įkūrėjas ir vadovas Nerijus Dagilis.

Šiuo metu bendrovė veiklą vykdo 3 Europos valstybėse: Lietuvoje, Bulgarijoje ir Rumunijoje. Iš viso šia dalijimosi platforma, siūlančia 1500 elektromobilių, naudojasi daugiau nei 250 000 registruotų vartotojų. Nepaisant pandemijos lemtų mobilumo apribojimų, 2021 m. buvo stebimas „SPARK Technologies“ augimas visose verslo srityse, o bendras pajamų srautas grupės mastu per metus išaugo 100 procentų. Vien Lietuvoje įmonės automobilių parkas padidėjo nuo 300 iki 560, kelionių SPARK elektromobiliais kiekis išaugo net 180 procentų.

Artimiausiu metu Lietuvoje SPARK ketina toliau didinti vartotojų kiekį plečiant elektromobilių parką, siūlant dalijimosi automobiliais paslaugas ne tik Vilniaus, bet ir Kauno gyventojams bei užtikrinant aukštą teikiamų paslaugų kokybę.

Pasirašius sutartį su GEM, įmonė siekia tapti lyderiais Europoje ekologiškų judumo sprendimų srityje.

„Vis daugiau vartotojų priimdami sprendimus bet kurioje gyvenimo srityje, įskaitant judumą, siekia įvertinti jų ekologinį poveikį. Elektromobiliai suteikia tokią galimybę, kuri yra ir prieinama, ir leidžia sukurti švaresnius, tvaresnius ateities miestus“, – teigė N.Dagilis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!